StadsWeb

Stad meer dan droag brôôd

Content

StadsWeb
Afgelopen vrijdag (7 april 2006) was de première van "Ons kent ons", een voorstelling van "stichting Drijfzand theaterproducties" waarin ook drie Stadtenaren te bewonderen zijn.

Afgelopen vrijdag (7 april 2006) was de première van "Ons kent ons", een voorstelling van "stichting Drijfzand theaterproducties" waarin ook drie Stadtenaren te bewonderen zijn.

"Ons kent ons" is geschreven door Alan Ayckbourn, de meest gespeelde toneelschrijver (op Shakespeare na) ter wereld. Onder de regie van Gerard van Rijnstra krijgt het publiek te zien hoe de acteurs van Drijfzand in de huid kruipen van de spelers van de Friese operettevereniging S.O.V.A. De regisseur Daauwe Lycklama heeft grote problemen om het "stelletje amateurs" het stuk "The Beggars Opera" te laten instuderen. Dan komt de de wat schuchtere jongeman Gijs Jansen binnen. Vanaf zijn auditie beland hij in een web van intriges en verdachtmakingen waar hij schijnbaar moeiteloos doorheen wandelt.
In het stuk komen zeer herkenbare problemen en (on)hebbelijkheden langs: hebzucht, jaloezie, achterdocht en verleidingen. Dit alles wordt ondersteund door muziek van (onder andere) "De Kast" (het stuk speelt tenslotte af in Friesland).

Maar dan onze Stadtenaren, want zonder hun inzet had het natuurlijk nooit zo'n leuk stuk kunnen worden. Zo speelt Matty Bijsterbosch-van Rumste een uitzonderlijk aantrekkelijke jonge vrouw (Fieke Hulzebos) die wat vers bloed wel ziet zitten. De naïeve Gijs is daarom een geschikte prooi. Matty speelt Fieke zeer overtuigend en zorgt voor een hilarisch stuk als ze met Gijs op de bank 'zit'.
Emmy Walsweer wordt gespeeld door Monique Schutte. Zij had welliswaar een iets minder tekst, maar daar stond tegenover dat ze voor kippevel zorgt als ze haar twee liedjes zeer mooi ten gehore brengt.
Maar de muzikale ondersteuning van Yvette Philippa op de piano, zorgt echt voor de puntjes op de i. Omdat ze het dit jaar zonder echte bassist moesten stellen, mocht ze haar piano ook een paar keer instellen op bas en soms ook andere geluidjes. Naar eigen zeggen was dat erg leuk om te doen.

Ondanks dat het stuk van half negen tot bijna half twaalf duurde (inclusief een kwartier pauze) verveelde het geen moment. Door een zeer afwisselende en verrassende stuk werd het publiek vermaakt. Het kaartje kost € 12,50 maar u krijgt dus wel waar voor uw geld. Speeldata zijn:
7, 8, 13, 14, 15, 20, 21, 22 en 23 april 2006
en er schijnen nog kaartjes te zijn. Ik kan het iedereen van harte aanraden. Kaartjes bestellen kan via 010 - 4781675 of 010 - 4367200. Zie de website van Drijfzand voor meer informatie.