StadsWeb

Stad meer dan droag brôôd

Content

StadsWeb
Geronk en rumoer vulde de lucht in en om het dorp toen de brommerjeugd de moeite nam om iedereen te wekken voor het grote feest: Koninginnedag 2006.

Geronk en rumoer vulde de lucht in en om het dorp toen de brommerjeugd de moeite nam om iedereen te wekken voor het grote feest: Koninginnedag 2006.

De oranjevereniging van Stad had weer alle moeite gedaan om van dit feest ook ècht een feest te maken. Helaas kon Hare Majesteit zelf niet aanwezig zijn wegens verplichtingen elders in het land, maar de feestvreugde was desondanks groot. Toen iedereen van het geronk was wakker geworden kwamen langzaam maar zeker steeds meer slaperige Stadse hoofden in het straatbeeld om op diverse plaatsen in het dorp met lotgenoten te ontbijten.

Ieder nam zo zijn eigen lekkernijen mee en het werd een gezellig Stads ontbijt met verse eitjes, sneden brood, gebakken bolletjes en meer van dien. De temperatuur noopte menigeen ertoe de Beerenburg uit de kast te halen en hier en daar nuttigde een vroege vogel een pintje bier. Het temperatuurprobleem werd bovenaan de Molendijk opgelost door een lekker warm vuurtje te maken.

Koninginnedag 2006
Links, rechts, links, rechts...

Na het ontbijt volgde op de voetbalwei een gezellig feest voor de jeugd. Diverse teams streden tegen elkaar tijdens de kinderspelen waarbij evenwicht, teamwork, inzicht en kracht door elkaar een vereiste waren. De spelen werden rond de klok van elf onderbroken door de aubade die werd opgeluisterd door een deel van het nieuwe college. Uiteindelijk volgde rond het middaguur een gezellige afsluiting in de voetbalkantine, op het menu stond patat.

Na de middagpauze ging het feest natuurlijk gewoon verder, al verhuisde het hele circus toen naar de Voorstraat. Het liep geleidelijk vol en uiteindelijk waren alle ogen gericht op de zes teams die het in de Stadse Straatspelen tegen elkaar opnamen. Op het programma stond bierfietsen, kratduwen, spijkerbroekhangen, buikschuiven, kratlopen, kopspijkers, eiergooien en nog wat andere spellen die voor veel vuur bij de teams en vaak hilariteit bij het publiek zorgden.

Als afsluiting was er een modeshow in het Trefpunt waar de top van de Stadse Mode-industrie hun kunsten vertoonden. Hoewel er in Stad nooit verliezers zijn kon er natuurlijk maar één winnen en dat was deze avond topontwerper Luuk met zijn koningslook. Na de show werd de beker van de Stadse Straatspelen uitgereikt aan winnaars: 'De Hustlers'. Het feest werd afgesloten met een daverend muziekfeest in het verenigingsgebouw. Al met al een mooi recept voor een geslaagde Koninginnedag dat menig Stadtenaar zich goed liet smaken!

Foto's: Ochtend | Middag | Diapresentatie
Video: {mgmediabot}media/koningindagsmall.wmv|true(Smalband)|200|200{/mgmediabot} | {mgmediabot}media/koningindagbig.wmv|true(Breedband)|340|260{/mgmediabot}

Mocht het u niet lukken het videobestand af te spelen dan kunt u contact opnemen met de redactie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. U kunt ook een DVD bestellen met beelden van de dag door uw gegevens naar hetzelfde adres te mailen. Deze DVD bevat ongeveer een half uur film en kost slechts 8 euro.