StadsWeb

Stad meer dan droag brôôd

Content

StadsWeb
Jong Flakkee is bezig om een eilandelijke jongerenraad op te zetten. De eilandelijke jongerenorganisatie wil namelijk een vinger in de politieke pap. Deze nog te vormen jongerenraad zal een aantal speerpunten hebben.

Jong Flakkee is bezig om een eilandelijke jongerenraad op te zetten. De eilandelijke jongerenorganisatie wil namelijk een vinger in de politieke pap. Deze nog te vormen jongerenraad zal een aantal speerpunten hebben:

  • Jongerenhuisvesting
  • Werkgelegenheid
  • Vrije tijd en recreatie
  • Alcohol & drugs problematiek

Voor deze onderwerpen worden in de jongerenraad plannen voor gemaakt en deze worden ingediend bij de gemeentes. Het is de bedoeling dat de gemeentes hier serieus naar gaan kijken en ook met de jongerenraad en eventueel andere betrokken partijen om de tafel gaan zitten om constructief met elkaar te bekijken wat de mogelijkheden zijn om deze plannen ook te realiseren.

Daarnaast gaat de jongerenraad ook kijken of de nieuwe coalities zich houden aan de beloftes die zij in hun verkiezingsperiode hebben gemaakt. Ze moeten kritische vragen stellen en een bijdrage kunnen leveren aan de discussie. Dit houdt wel in dat de mensen die in deze jongerenraad zitten ook regelmatig raadsvergaderingen moeten bezoeken en gebruik moeten maken van het spreekrecht tijdens de raadsvergadering. Op deze manier hoopt Jong Flakkee ervoor te zorgen dat alle partijen en neuzen dezelfde kant op komen te staan.

Verder is de jongerenraad een goede manier om jongeren bij de politiek te betrekken zonder dat ze nu al een bepaalde politieke stroming aan moeten hangen. Heb je interesse stuur dan een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. . De leeftijd doet er niet toe, jong en/of jongdenkend volstaat, zo laat Jong Flakkee weten. Voor meer informatie over de jongerenorganisatie kan je ook op hun website kijken: www.jongflakkee.nl.