StadsWeb

Stad meer dan droag brôôd

Content

StadsWeb
Het weekend van 10 en 11 september was het startweekend van de gereformeerde kerk. Wim Diepenhorst en Pieter van Rumpt waren de organisatoren voor dit weekend. Het weekend van 10 en 11 september was het startweekend van de gereformeerde kerk. Wim Diepenhorst en Pieter van Rumpt waren de organisatoren voor dit weekend.

Voor de zaterdag hadden ze bedacht om een kanotocht te gaan maken bij de Heen, een plaatsje vlakbij Steenbergen. Vol goede moed hadden zich ongeveer 70 personen zich opgegeven voor deze tocht. De weersvoorspellingen waren niet grandioos maar toch zijn de meeste mensen van start gegaan, sommigen weliswaar te laat maar toch. Ook was er een fluisterboot voor de oudere gemeenteleden en de hele jonge generatie.

Een aantal mensen hadden zo hun best gedaan met kanoen, dat ze net voor de bui 'binnen' waren, of te wel, op de plaats waar we wat zouden rusten en wat eten en drinken konden nuttigen. Maar een aantal kanovaarders kwamen in het noodweer terecht. Regen, onweer, hagel kregen ze over zich heen. Het was dus geen sloot water maar 'hemels' water wat hen drijfnat maakte. Sommigen van hen zagen het echter niet meer zitten en zijn terug gevaren naar de steigers. Anderen, de echte doorzetters, gingen door en door en kwamen aan bij het rust punt.

Een aantal mensen die weliswaar droog waren aangekomen, presteerden het toch nog om een nat pak te krijgen. Zij hadden zo'n moeite om vanuit de kano aan de kant te klimmen, dat ze allen in het water vielen, omdat hun kano omsloeg bij het uitstappen. Tijdens de terugreis scheen de zon weer volop, zodat de kleren weer snel opdroogden. Weer terug aan wal, stond er voor iedereen een lekkere pannenkoek klaar om deze natte maar gezellige dag af te sluiten.

Op zondag 11 september stond de ochtenddienst in het teken van de start van het nieuwe seizoen. De cantorij van de kerk leverde hier zijn bijdrage aan. Na de dienst was er gelegenheid om in het kader van het samen gemeente zijn, een kopje koffie te drinken en wat na te praten over dit fijne startweekend.