StadsWeb

Stad meer dan droag brôôd

Content

StadsWeb

Met nog drie vluchten te gaan zijn we bijna aan het eind van het vliegseizoen. De laatste loodjes wegen meestal het zwaarst: de duiven gaan ruien en het weer zit de laatste weekenden niet mee. Sommigen hebben de handdoek al in de ring gegooid, voor anderen zit hun discipline er op. Er zijn door verschillende coaches mooie resultaten behaald, maar daar kom ik september nog op terug, als alle kampioenschappen bekend zijn. Een tipje van de sluier zal ik oplichten: J.C. Wagner heeft een geweldig resultaat behaald op de Overnachtfond.

Nu alleen een droge opsomming van de prijzen voor de eerst aangekomen duiven van onze vereniging bij de oude duiven, jonge duiven en natour in het SGO (samenspel Goeree-Overflakkee), (geen verenigingsprijzen i.v.m. het geringe aantal deelnemers), van de vluchten gevlogen vanaf d.d. 20-07-2013. De vluchten vóór 20-07 zijn te vinden in de vorige stukjes.

Voor de oude duiven de vluchten:
Vierzon (526 km), Marseille (967 km), Narbonne (959 km), Ruffec (700 km), Bergerac (814 km)en Perpignan (1019 km).

VierzonJ.M. Visser9e
MarseilleJ.D. Melaard & Zn.13e
NarbonneJ.D. Melaard & Zn.10e
RuffecJ.M. Visser18e
BergeracJ.C. Wagner4e en 6e (waarmee hij een prachtig kampioenschap behaalde).
PerpignanJ.D. Melaard & Zn.14e

Voor de jonge duiven de vluchten:
Peronne (221 km), Morlincourt (256 km) en Mantes Jolie (353 km).

PeronneL.J. Visser29e
MorlincourtJ.M. Visser6e
Mantes JolieJ.M. Visser29e

Voor de natour de vluchten:
Duffel (73 km), Oudenaarde (109 km) en Kruibeke (60 km).

DuffelJ.M. Visser9e en 10e
OudenaardeJ.M. Visser88e
ruibekeJ.D. Melaard & Zn.20e

Nog enkele weken dan zijn alle kampioenen bekend. Het eerste stukje van april wat uitleg gaf over de kampioenschappen van diverse disciplines kan dan ingevuld worden. In het volgende stukje van september zullen we die invulling dan ook doen.

Voor een gedetailleerde uitslag verwijs ik je naar de volgende mogelijkheden, teletekst pagina’s G.O. pagina 211 en 212 of op de computer de site van Samenspel Goeree-Overflakkee.