StadsWeb

Stad meer dan droag brôôd

Content

StadsWeb

Kokkerellen met StadsWeb

In deze categorie zal regelmatig een recept van eigen bodem worden geplaatst. Dus het zijn voornamelijk streekgerechten, maar ook andere recepten komen aan bod.

----------

Om de hitte (én de komkommertijd) een beetje door te komen heeft StadsWeb, net als twee jaar geleden, een heerlijke frisse komkommersalade voor u.

Om de komkommertijd een beetje door te komen heeft StadsWeb, net als vorig jaar, een heerlijke komkommersalade voor u.

Om de komkommertijd een beetje door te komen heeft StadsWeb dit keer een heerlijke komkommersalade voor u.

Dit keer heeft Kokkerellen met StadsWeb een éénpansgerecht voor u uit Zuid-Amerika. De basis is rijst met kip en dit alles is heerlijk gekruid. Gaat u het ook een keer proberen? Wij zijn benieuwd wat u van ervan vindt. Laat u het ons weten?

Na een verblijf op onze ijsbaan is het natuurlijk heerlijk om een kop Hollandse erwtensoep te eten.
StadsWeb heeft hier het recept voor u.

Sinterklaas heeft al een brief naar StadsWeb gestuurd om te vertellen wanneer hij in Stad aankomt. Maar nu stuurt ook zijn kookpiet twee recepten naar StadsWeb."Vooral de kruidnootjes zijn erg leuk om met de kinderen te maken", zo vertelt Piet, "de borstplaat is wat moeilijker".

Kokkerellen met StadsWeb kreeg twee heerlijk ouderwetse recepten toegestuurd. Eén van de recepten is het ouderwetse draadjesvlees en één is de gehaktbal met jus. Deze recepten willen wij u niet onthouden.

Een groente die misschien niet zo vaak gegeten wordt is aubergine. Deze ovenschotel met aubergine is een echte aanrader en ook weer gemakkelijk een dag van te voren klaar te maken.

Dit recept is heerlijk bij een buffet of als borrelhapje. Misschien wat voor de komende feestdagen of gewoon als tussendoortje.

Dit recept kregen we toegestuurd en wordt al heel lang door die hele familie gebruikt. Niemand weet hoe het heet, alleen dat het een idee was van tante Mietje, dus noemden ze het: "Het recept van tante Mietje".

Dit keer hebben wij drie recepten met appeltjes voor u uitgezocht. Wat denkt u van "Appeltjes in een jasje" of "Appeltjes onder de deken" of misschien wel "Hete Bliksem". U kunt ze alle drie bij kokkerellen met StadsWeb vinden.

Misschien heeft u in momenteel ook wel veel pruimen in uw tuin, dan hebben wij een tip voor u: Tarte Tatin met pruimen. De klassieke Tarte Tatin is een omgekeerde appeltaart, maar in dit recept zijn de appels vervangen door pruimen.

Spaghetti eten we meestal met een saus op basis van gehakt en tomaten. Dit keer hebben wij een saus voor u met de pittige, Spaanse chorizoworst. Een echte aanrader.

Speciaal voor deze warme (benauwde) dagen twee frisse maaltijdsalades. De kipsalade is gebaseerd op aardappelen, wat fruit, champignons, ham en natuurlijk kip. De rijstsalade bevat ook kip, maar dit keer is het gecombineerd met mais en rijst.