StadsWeb

Stad meer dan droag brôôd

Content

StadsWeb
Na een verblijf op onze ijsbaan is het natuurlijk heerlijk om een kop Hollandse erwtensoep te eten.
StadsWeb heeft hier het recept voor u.

Na een verblijf op onze ijsbaan is het natuurlijk heerlijk om een kop Hollandse erwtensoep te eten. StadsWeb heeft hier het recept voor u.

    Ingrediënten erwtensoep:
  • 500 g spliterwten
  • 1 flinke varkenskluif (bv hiel), hamschijf kan ook.
  • 1 winterwortel, in kleine stukjes
  • 2 prei, in ringen
  • ½ knolselderij, in kleine blokjes
  • 4 takjes selderij, fijn gesneden
  • 2 runderbouillonblokjes
  • 1 rookworst, in plakjes

Bereidingswijze:
Zet de spliterwten (volgens de gebruiksaanwijzing van het pak) op met de varkenskluif en de bouillonblokjes.
Breng het geheel aan de kook en haal het schuim eraf.
Laat dit ongeveer 2 uur zachtjes pruttelen. (af en toe roeren)
Haal het vlees uit de pan.
Snijd het vlees in stukjes.
Doe de groenten, de rookworst en het vlees terug in de pan.
Laat alles samen weer een half uur zachtjes koken. Roer af en toe.
Breng de soep op smaak met peper en zout.

Een dag later is de soep veel lekkerder, dan is het echte snert geworden.
Lekker met roggebrood met katenspek.

Eet smakelijk!!