StadsWeb

Stad meer dan droag brôôd

Content

StadsWeb
Dit keer heeft Kokkerellen met StadsWeb een éénpansgerecht voor u uit Zuid-Amerika. De basis is rijst met kip en dit alles is heerlijk gekruid. Gaat u het ook een keer proberen? Wij zijn benieuwd wat u van ervan vindt. Laat u het ons weten?

Dit keer heeft Kokkerellen met StadsWeb een éénpansgerecht voor u uit Zuid-Amerika. De basis is rijst met kip en dit alles is heerlijk gekruid. Gaat u het ook een keer proberen? Wij zijn benieuwd wat u van ervan vindt. Laat u het ons weten?

    Ingrediënten:
  • 4 kippenbouten
  • 500 ml kippenbouillon (van een blokje)
  • 1 ui
  • 3 tomaten
  • 150 gram hamblokjes
  • 300 gram rijst
  • klein blikje doperwtjes
  • 1 rode paprika
  • zout
  • peper
  • 1 theelepel oregano
  • 2 teentjes knoflook
  • boter
  • stokbrood

Bereidingswijze:
Kruid de kip met zout en peper en braad de kip rondom bruin in een klein beetje boter.
Haal de kip uit de pan en fruit in de achtergebleven boter, de gesnipperde ui, geperste knoflook en de hamblokjes.
Voeg na 2 minuten de ontvelde en in blokjes gesneden tomaten toe en bak deze even mee en strooi er wat oregano over.
Leg de kip terug in de pan en voeg de helft van de bouillon toe.
Laat dit zachtjes pruttelen tot de kip gaar is; ongeveer 1 uur.
Neem de kip uit de pan.
Voeg de rest van de bouillon toe en breng het geheel aan de kook en voeg daarna de rijst toe.
Laat dit alles 15 minuten zachtjes koken tot de rijst gaar is.
Het beste is als u ter controle de gebruiksaanwijzing voor het droogkoken van de rijst nakijkt. Pas de hoeveelheid kippenbouillon aan, aan de hoeveelheid water die u volgens de gebruiksaanwijzing voor de rijst nodig heeft.
Haal ondertussen het vlees van de botjes af.
Als de rijst gaar is voegt u het vlees en de doperwtjes (zonder vocht) aan het geheel toe en warmt het nog goed door.
Schep het rijstgerecht op de borden en versier het met reepjes rode paprika.
Eet er stokbrood bij.

Eet smakelijk!!