StadsWeb

Stad meer dan droag brôôd

Content

StadsWeb
Kaas kun je natuurlijk op verschillende manieren eten. Op de boterham, als borrelhapje, over de pasta of kaasfondue, maar wij maken dit keer een kaastaart.

Kaas kun je natuurlijk op verschillende manieren eten. Op de boterham, als borrelhapje, over de pasta of kaasfondue, maar wij maken dit keer een kaastaart. Zo uit de oven heerlijk en lekker met sla.

    Ingrediënten:
  • Half pak witte broodjesmix
  • 2,5 afgestreken eetlepel boter of margarine
  • 2 grote uien
  • 100 à 150 gram ontbijtspek
  • 200 gram jongbelegen kaas (plakken)
  • Versgemalen peper
  • 1 theelepel marjolein

Bereidingswijze:
In een kom deeg maken van de broodjesmix met 1,5 dl water en 1,5 eetlepel boter.
Afgedekt, op een warme plaats, ongeveer 30 minuten laten rijzen.
Uien pellen en snipperen, het spek in reepjes snijden.
Verhit in een koekenpan ½ eetlepel boter, het spek 3 minuten uitbakken en de ui ook nog 3 minuten meebakken.
Een springvorm (24 cm) invetten en het deeg in de vorm drukken met een opstaande rand van ongeveer 4 cm.
Het spek/ui mengsel over de taartbodem verdelen en bestrooien met peper en marjolein.
De plakken kaas (zonder korst) erop leggen.

Oven voorverwarmen op 220 graden.
Bak de kaastaart in het midden van de oven, in ongeveer 20 minuten goudbruin en gaar.
Direct opdienen.

Eet smakelijk!!