StadsWeb

Stad meer dan droag brôôd

Content

StadsWeb
Dit recept kregen we toegestuurd en wordt al heel lang door die hele familie gebruikt. Niemand weet hoe het heet, alleen dat het een idee was van tante Mietje, dus noemden ze het: "Het recept van tante Mietje".

Dit recept kregen we toegestuurd en wordt al heel lang door die hele familie gebruikt. Niemand weet hoe het heet, alleen dat het een idee was van tante Mietje, dus noemden ze het: "Het recept van tante Mietje". Heeft u ook een leuk familierecept om op StadsWeb te zetten, laat het ons weten!

Voor 4 personen

    Ingrediënten:
  • 1 pond varkens fricandeau
  • Boter
  • 6 grote uien
  • 1 pond tomaten
  • 3 bolletjes gember
  • Tomatenketjup
  • Worcestersaus
  • Ketjap manis
  • Maizena
  • Zout, peper ,thijm, paprikapoeder, cayennepeper

Bereidingswijze:
Vlees aanbraden in 1 stuk met wat zout en peper en afblussen met wat water dan 30 minuten laten sudderen.
In een andere pan met een klein beetje boter de uien (in fijne ringen gesneden) bruin smoren en daarna de ontvelde tomaten in stukjes meesmoren.

In een apart schaaltje een mengsel maken van:

  • 3 flinterdun gesneden gemberbolletjes
  • 4½ eetlepel ketjap manis
  • 6 eetlepels tomatenketjup
  • 1 eetlepel worcestersaus
  • 1½ theelepel paprikapoeder
  • Snufje thijm
  • ½ mespuntje cayennepeper
  • Aanmengen met 2½ theelepel maizena

Dit mengsel aan de gesmoorde uien en tomaten toevoegen.
Vlees in plakken snijden, in de saus leggen en nog even laten sudderen.
Opdienen met rijst of frites en wat sla.

Eet smakelijk!!