Wandelaars en fietsers kunnen op zaterdag 20 april 2024 weer genieten van de tulpen onder andere rond Stad aan 't Haringvliet. Kunst, cultuur, natuur en sportief bezig zijn gaan op deze dag weer hand in hand.

tulpen

Het startsignaal wordt dit jaar gegeven door dhr. Clarens Schuring, penningmeester van het Streekmuseum. De volledige opbrengst van het inschrijfgeld, de giften en het sponsorbedrag gaat dit jaar naar Speeltuin De Flipjes Ouddorp, Streekmuseum GO en Stichting LCA.

De Tulpenwandeltocht bestaat ook dit jaar weer uit vier routes, die zijn uitgestippeld langs meerdere tulpenvelden. De te lopen afstanden zijn 10, 17½ en 25&nbps;kilometer en deze starten allemaal vanaf MSV & AV Flakkee. Ook is het mogelijk om een route van 29 kilometer te fietsen. Deze route is overigens ook geschikt voor scootmobielers en vertrekt ook vanaf MSV & AV Flakkee.

Omdat sfeer belangrijk is onderweg, is er weer muziek en gezelligheid bij onder andere Manege Oostmoer en Jachthaven Atlantica op Stad aan 't Haringvliet. Ook bij Camping Elisabethhoeve, Eetcafé de Tram en het Streekmuseum in Sommelsdijk kunt u als deelnemer terecht. Er zijn diverse sportwedstrijden te bekijken bij MSV & AV Flakkee en de molen van Dirksland is geopend voor de fietsers. Alle wandelaars komen door Proeftuin van Pallandtpolder, waar innovatieve landbouw en natuur hand in hand gaan. Tijdens deze editie worden de lopers van de 10 km weer vanaf MSV & AV Flakkee met bussen vervoerd naar een alternatieve startlocatie, om onderweg zo veel mogelijk tulpenvelden te kunnen bewonderen. Er is buiten bij MSV & AV Flakkee weer tulpen verkoop.

Ook dit jaar is vooraf inschrijven verplicht, ook voor de fietsers en dit kan via www.tulpenwandeltocht.nl. Inschrijven kan nog t/m 18 april 2024 en VOL = VOL! Het inschrijfgeld bedraagt € 5 en dit alles is inclusief medaille en iets lekkers voor onderweg.

Overzicht starttijden  
Start 25 km8:00-09:00
Start 17,5 km8:00-10:00
Start 10 km9:00-12:00
Start 29 km fietsen11:00-13:00

In verband met drukte worden deelnemers uit de nabije omgeving gevraagd zo veel mogelijk op de fiets te komen. Deelnemers die met auto (voorzien van een fietsendrager) komen, worden gevraagd om te parkeren op de plaatsen die aangegeven worden door de verkeersregelaars.

Meer informatie is te verkrijgen via onze Facebookpagina (www.facebook.com/tulpenwandeltocht) of Instagram.

waarschuwingsbordje tulpen

Waarschuwingsbordjes bij tulpenvelden
De bloeiende bollenvelden beginnen het eiland weer te kleuren. Een prachtig gezicht, waar ook veel toeristen op afkomen voor een oer-Hollandse selfie tussen de tulpen. De telers zien het met lede ogen aan. Niet alle tulpenliefhebbers weten zich namelijk te gedragen. Ze plukken de bloemen, vertrappen ze en laten zelfs afval achter in de velden. Voor de tulpentelers betekent dat inkomstenderving.

Een vertrapte tulp kan niet meer verkocht worden. Dat is toch al gauw tien cent per tulp en dat tikt aan, als er tientallen toeristen door het veld banjeren. Er zijn daarom bij veel bollenvelden bordjes neergezet met het verzoek de gewassen te respecteren.

Stad aan 't Haringvliet

VOOR EN DOOR STADTENAEREN!

VRIJWILLIGERS GEZOCHT OP STAD!

🡢

Uitgelicht

Ko Nientje

Veel dorpsgenoten hebben al foto’s gemaakt van Ko Nientje. Kijk hier op een wereldkaart waar Ko Nientje allemaal al is geweest.

Dit keer ligt Ko Nientje met een lading schroot uit Beverwijk in Jorf Lasfar, Marokko. Helaas mag Ko Nientje de wal niet op.

Alle foto's kunt u terug kunnen vinden in het fotoboek.

STAD MEER DAN DROAG BRÔÔD