StadsWeb

Stad meer dan droag brôôd

Content

StadsWeb

Aardgasvrijnieuws

Groene waterstof als één van de mogelijke duurzame oplossingen om te stoppen met aardgas lijkt een veelbelovende optie voor Stad aan 't Haringvliet. Lees hier alle nieuws over dit onderwerp.

--------------------

Donderdag 1 juli 2021 bekeken we vanuit Stad Aardgasvrij een vrijgekomen woning aan de Jan van Halfwassenaerstraat van Oost West Wonen in Stad aan ‘t Haringvliet.

Het initiatief bestaat uit inwoners uit ons dorp die sinds eind 2017 zoeken naar een geschikt alternatief voor aardgas. Ook werken we aan energie besparen door inwoners te helpen om hun woning te verduurzamen.

In het Zuid-Hollandse plaatsje Stad aan 't Haringvliet wordt de discussie rond waterstof met grote interesse gevolgd. Het dorp heeft een miljoenensubsidie gekregen om aardgasvrij te worden. Er is al een dorpsinitiatief om op waterstof over te gaan.

Beste inwoners,
Graag koppelen we langs deze weg de resultaten van de enquête rondom Stad Aardgasvrij aan jullie terug. We hebben zo’n 60 reacties ontvangen, waarvoor dank!

“Waterstof is extreem gevaarlijk en explosief.” “Nee, waterstof is de sleutel naar een duurzame samenleving.” “Waterstof is (geen) onzin!”

Wil je zien waar in jouw woning warmte verloren gaat? Onze warmtecamera kan dit voor jouw woning perfect in beeld brengen als er voldoende temperatuurverschil is tussen binnen en buiten. Meestal zijn dit de wintermaanden dus.

Beste inwoners,
Wat fijn dat we al zoveel reacties hebben mogen ontvangen op onze eerder verspreide enquête!

Op 12 maart 2021 ondertekenden gemeente Goeree-Overflakkee en Stedin Netbeheer B.V. de Green Deal “H2-Wijken: Naar praktische toepassing van waterstof als warmtevoorziening in woonwijken.

In een YouTube-filmpje van Programma Aardgasvrije Wijken, vertelt Richard van As-Jacobsson (projectmanager Stad Aardgasvrij - Hydrogen City) over Stad aan 't Haringvliet als voorbeeld voor waterstof op Goeree-Overflakkee.

Beste inwoners,
Na de nieuwsbrief van januari 2021 die door de Dorprsraad in combinatie met inwonersinitiatief Stad Aardgasvrij is verspreid, zijn er bij ons als mede-inwoners van Stad wat vragen ontstaan.

Wat kosten zonnepanelen? Hoe kan ik mijn woning het beste isoleren? Wat zijn logische stappen om mijn energiekosten te besparen en mijn woning comfortabeler te maken? Wat zijn alternatieven voor aardgas?

Afgelopen vrijdag, 11 december 2020, was Stad aan 't Haringvliet te zien in de uitzending van RTL Nieuws. Wethouder Tea Both-Verhoeven vertelde over het waterstof-project.

Het project Stad Aardgasvrij ontvangt 5,6 miljoen euro uit het programma Aardgasvrije wijken voor duurzame verwarming met waterstof in Stad aan ‘t Haringvliet. Dit nieuws werd vandaag bekendgemaakt.

Op Goeree-Overflakkee vindt onderzoek plaats of waterstof een rol kan spelen in de energietransitie naar aardgasvrij. Belangrijk onderdeel hierin is de productie van waterstof.