StadsWeb

Stad meer dan droag brôôd

Content

StadsWeb

DorpsNieuws

Stad mag dan een dorp zijn, er is toch echt van alles te beleven. Vandaar dat deze nieuwssite regelmatig wordt bijgewerkt. Zo kunt u altijd op de hoogte zijn van de laatste dorpsnieuwtjes.

Heeft u een bericht voor deze nieuwspagina? Mail het dan naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

--------------------

De beleving van een dorpskern wordt niet alleen bepaald door de ligging en de aanwezige voorzieningen, maar vooral ook door het uiterlijk. Goed onderhoud van gebouwen draagt bij aan een positieve beleving van de omgeving.

Een robot op waterstof die het huis opruimt en het gras maait. Water zuiveren met rietstengels. De bliksem opvangen in een accu. Kinderen hebben verrassende oplossingen om hun 'Stad' duurzaam te maken. De bewoners van het dorp dachten afgelopen maandag na hoe ze Stad van het gas af kunnen krijgen.

U hebt ze misschien wel eens zien lopen. 's Avonds in het donker bij weer en wind, bij regen en zonneschijn, kortom bij ieder weertype lopen twee mensen met gele hesjes aan door het dorp te speuren naar onraad.

Naar verwachting vinden er tussen maandag 12 en vrijdag 16 maart 2018 (week 11) kabelwerkzaamheden plaats aan de Molendijk in Stad aan ’t Haringvliet. Van Dijk Infra B.V. legt dan een kabel van Ziggo aan ten behoeve van de nieuwe woonwijk.

Graag wil G.F. Gentil een beroep op u om het knippen van haar langharig katje, Moosje, te laten stoppen. In onderstaande ingezonden brief staat meer informatie.

Binnenkort is het zover! Op vrijdag 16 maart 2018 vieren we de 12e editie van Nationale Pannenkoekdag! De dag dat basisschoolleerlingen door heel het land pannenkoeken bakken voor ouderen in de buurt. Heb jij je school al aangemeld?

De peuters van Peuterstad uit Stad aan 't Haringvliet en de kleuters van OBS De Molenvliet werkten wederom samen aan een thema van 'Boekenpret'. Dit is een taalstimuleringsproject met medewerking van de bibliotheek. De keuze van het boek was deze keer gevallen op "De grote rode bus".

Dinsdagavond 20 februari 2018 was de Rabobankzaal goed gevuld voor de CollegeTour-avond met auteur (en oud-Stadtenaar) Maarten van der Graaff.

Op maandag 5 maart 2018 is er een Stadsoverleg in het Trefpunt voor alle inwoners van Stad met dit thema – komt u ook? Met elkaar willen we gaan onderzoeken welke geschikte duurzame alternatieven er voor aardgas op Stad kunnen zijn. Wat is aantrekkelijk en haalbaar?

Heeft u StadsToneel gemist op 9 en 10 februari 2018 in Stad? Niet getreurd, want er zijn nog twee kansen! Op vrijdag 16 februari 2018 speelt toneelvereniging Stad in de Rabobankzaal van het Diekhuus in Middelharnis.