StadsWeb

Stad meer dan droag brôôd

Content

StadsWeb

DorpsNieuws

Stad mag dan een dorp zijn, er is toch echt van alles te beleven. Vandaar dat deze nieuwssite regelmatig wordt bijgewerkt. Zo kunt u altijd op de hoogte zijn van de laatste dorpsnieuwtjes.

Heeft u een bericht voor deze nieuwspagina? Mail het dan naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

--------------------

Om kopers te lokken naar het nieuwbouwproject Havenstadt in Stad aan ’t Haringvliet op Goeree-Overflakkee krijgen de bewoners een BMW als deelauto.

We horen van verschillende Stadtenaren dat ze problemen met hebben met de internetverbinding. Deze geluiden kregen we uit o.a de Voorstraat en Burgemeester Sterkstraat.

Vanaf maandag 11 september 2017 vinden er onderhoudswerkzaamheden plaats aan de brug nabij de Kolff van Oosterwijkstraat in Stad aan ‘t Haringvliet.

Tien jaar geleden had een groep dorpsgenoten het gevoel dat het dorp een slaapstad aan het worden was. Er was krimp, er werd niet gebouwd en er waren weinig activiteiten.

Hoe staat het eigenlijk met de nieuwbouw achter het Stadshuus? We vroegen het de projectontwikkelaar.

Al enige jaren wordt er door een groot aantal Stadtenaren in de wintermaanden buurtpreventie gelopen. Dat betekent dat je, volgens rooster, met z’n tweeën ’s avonds een rondje loopt door Stad en let op verdachte en onveilige situaties.

Op zaterdagmiddag 2 september 2017 vond er een eenzijdig ongeval plaats aan de Tilsedijk te Stad aan ’t Haringvliet. Een bestuurder uit Stad aan ’t Haringvliet raakte door nog onbekende oorzaak van de dijk en kwam tegen een boom tot stilstand.

Dit jaar vaart het Pontje naar Tiengemeten nog door tot en met 24 september 2017. Dat betekent dat u iedere woensdag, zaterdag en zondag nog vanuit Stad voor een dagje naar Tiengemeten kunt.

Op de Tilsedijk tussen Stad aan 't Haringvliet en Den Bommel heeft zaterdag 19 augustus 2017 een eenzijdig ongeval plaatsgevonden. De hulpdiensten werden hiervoor omstreeks 18:00 uur opgeroepen. Volgens de politie had de bestuurder net de Omloop van Goeree-Overflakkee uitgelopen.

Zondagavond 13 augustus 2017 rond 18:30 uur reed er een auto bij de tuintjes/hofjes van Stad aan't Haringvliet. De auto viel bewoners op: "Het was een auto die er niet hoorde."