StadsWeb

Stad meer dan droag brôôd

Content

StadsWeb

DorpsNieuws

Stad mag dan een dorp zijn, er is toch echt van alles te beleven. Vandaar dat deze nieuwssite regelmatig wordt bijgewerkt. Zo kunt u altijd op de hoogte zijn van de laatste dorpsnieuwtjes.

Heeft u een bericht voor deze nieuwspagina? Mail het dan naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

--------------------

Dit jaar ging de tulpentocht ook een stukje door Stad. Met zon vertrokken kwamen we na 1,2 km bij de 1e stempelpost bij Manege Oostmoer.

Sinds een half jaar zijn in het Faunapark Flakkee twee Titi-aapjes te bewonderen. Reden voor Petra Blokker, directrice van het Faunapark, om iets te doen voor de soortgenoten die nog in het wild leven.

Veertig jaar geleden studeerde Marjan af aan de Utrechtse kunstacademie Artibus. Vanaf dat moment heeft zij onafgebroken gewerkt als beeldend kunstenaar.

Wandelaars en fietsers kunnen op zaterdag 20 april 2024 weer genieten van de tulpen onder andere rond Stad aan 't Haringvliet. Kunst, cultuur, natuur en sportief bezig zijn gaan op deze dag weer hand in hand.

De eerste Stadsplein verscheen in november 2005 als uittreksel van de pas opgerichte website www.stadaantharingvliet.nl (StadsWeb). De bedoeling hiervan was dat ook mensen zonder computer konden meeleven met de gebeurtenissen op ons dorp.

Een aantal weken geleden zijn de eerste woningen opgeleverd aan het Stadthof. De nieuwe straat Stadthof is bereikbaar vanaf de straat De Redoute.

Hoe leuk is het om zelf of met de (klein)kinderen op het dorp de avondvierdaagse te lopen? Deze vraag stelde Wilma (namens het trefpunt) en Eva (namens de AC van de Molenvliet) zich jaren geleden af.

Op vrijdag 8 maart 2024 vond de 17e editie van Nationale Pannenkoekdag plaats op OBS De Molenvliet in Stad aan ‘t Haringvliet. Onder leiding van hulpouders en de AC bakten alle leerlingen van de school die ochtend pannenkoeken.

Goed nieuws voor de leerlingen van de CBS Albert Schweitzerschool in Stad aan ’t Haringvliet. In de raadsvergadering van donderdag 29 februari 2024 stemde de gemeenteraad unaniem in met budgetverlening voor renovatie de school.

De SGP-fractie wil graag weten wat er in de samenleving leeft. Daarom worden naast de reguliere fractiespreekuren, waarop inwoners welkom zijn in de fractievergadering, regelmatig open fractiebijeenkomsten belegd in de kernen op Goeree-Overflakkee.

Nellie Arensman is dinsdag 13 februari 2024 gehuldigd, omdat ze al 40 jaar lid is bij Christelijk Gemengd Koor Soli Deo Gloria.

Met gisteravond een volle zaal in 't Trefpunt hebben ze er een (naar reacties en commentaren van het publiek) knallende eerste uitvoering van gemaakt!

In de voorjaarsvakantie hebben we op 22 februari weer een bingoavond!! Het is voor alle leeftijden en we hebben mooie prijzen!

Op vrijdag 16 en zaterdag 17 februari 2024 hoopt Toneelvereniging STAD zijn jaarlijkse uitvoeringen in 't Trefpunt in Stad aan 't Haringvliet weer te laten plaatsvinden.