StadsWeb

Stad meer dan droag brôôd

Content

StadsWeb

DorpsNieuws

Stad mag dan een dorp zijn, er is toch echt van alles te beleven. Vandaar dat deze nieuwssite regelmatig wordt bijgewerkt. Zo kunt u altijd op de hoogte zijn van de laatste dorpsnieuwtjes.

Heeft u een bericht voor deze nieuwspagina? Mail het dan naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

--------------------

U zult vast denken wat zie ik hier op de foto? Deze indrukwekkende foto kregen wij van een collega. Dit is de binnenkant van een reebok. Het verhaal erbij is wat minder leuk.

Het Streekmuseum Go uit Sommelsdijk heeft twee wandelpuzzeltocht-route door Stad gemaakt. Het wordt aangeboden voor 5,50 euro bij het Streekmuseum (www.streekmuseum.nl). U kunt ze ook aanschaffen op de jachthaven en bij leden van de dorpsraad

Omdat het in tijden van Corona lastig is voor de Dorpsraad om contact te houden met de inwoners van Stad, gingen de leden op zaterdag 3 april 2021 huis-aan-huis langs met een kleine paas-attentie. Met dank aan Bakkerij van Harberden kreeg elke inwoner een mooie en vooral ook lekkere cake aangeboden!

In een loods aan de Burgemeester Sterkstraat is gister (31 maart 2021) een drugslab aangetroffen; een tabletteerderij om precies te zijn. Dat is een plaats waar XTC/MDMA tabletten worden geperst met een tabletteermachine.

Vrijdag 19 maart 2021 stond in het teken van de nationale pannenkoekendag. Dé kans voor leerlingen van obs de Molenvliet in Stad aan ’t Haringvliet om iets lekkers te doen.

Volledig verrast was Michelle Vogelaar toen zij vorige week de mail opende. Het ging om een bericht van de organisatie die Zoover Awards uitreikt. Camping ’t Vogelnest had er één gewonnen.

Op 17 maart 2021 stemde Nederland voor de Tweede Kamer der Staten Generaal. Wat stemde de Stadtenaar?

Het dikke zeer informatieve boek van Rinus Mellaard over ons dorp was heel snel uitverkocht en als er nog veel belangstelling is overweegt Rinus een tweede druk.

Het was onbevredigend en ook teleurstellend. Eindelijk was er donderdagavond in de dialoogbijeenkomst van de raad een inspreker, mevrouw Maas voorzitter van de stichting StadsWeb, over problemen rond het pontje dat al jaren vaart van Stad aan ’t Haringvliet naar Tiengemeten

Deze donderdagavond spreek Greet Maas in de gemeenteraad over de toekomst van het pontje. Hieronder de tekst zoals ze heeft voorgedragen.

Voor Fase 1 van het glasvezelnetwerk is het eiland is opgesplitst in 8 deelgebieden met ieder een eigen planning. Stad is deelgebied 6. Dat betekent dat de graafwerkzaamheden naar verwachting in maart 2021 beginnen en de eerste klanten waarschijnlijk vanaf mei gebruik kunnen maken van glasvezel.

De dorpsraad heeft de afgelopen periode niet stil gezeten. We hebben inmiddels twee bestuursvergaderingen achter de rug en zijn druk bezig met verschillende zaken voor ons dorp Stad aan ’t Haringvliet. Zo zijn recent de beschadigingen bij het Weeghuisje aan de haven hersteld en is het Leefbaarheidsplan 2021 ingediend bij de gemeente.

Op vrijdag 19 maart 2021 is het Nationale Pannenkoekdag. Traditiegetrouw een dag waarop de leerlingen van O.B.S. de Molenvliet hun opa & oma uitnodigen om een eigen gebakken pannenkoek te komen eten en er bij de bewoners van ’t Stadhuus pannenkoeken worden gebakken.

Machinefabriek Steketee uit Stad aan ‘t Haringvliet maakt sinds 2018 deel uit van de LEMKEN-groep, en heeft het afgelopen jaar hard gewerkt om aan de toenemende vraag naar onkruidbestrijdingsoplossingen te kunnen voldoen. Ondanks de coronapandemie is Steketee in 2020 blijven groeien en kwam de omzet 30% hoger uit dan 2019.