StadsWeb

Stad meer dan droag brôôd

Content

StadsWeb

Waterstofnieuws

Groene waterstof als duurzame oplossing om te stoppen met aardgas lijkt een veelbelovende optie voor Stad aan 't Haringvliet. Lees hier alle nieuws over dit onderwerp.

--------------------

Maar liefst negen verschillende partijen hebben 16 juli 2020 een handtekening gezet om hun samenwerking te bekrachtigen en te werken aan de realisering van Stad Aardgasvrij – Hydrogen City.

De definitieve vergunning voor het Innovathuis in Stad aan ’t Haringvliet – de eerste waterstofwoning in Nederland – is rond. Deze nieuwe mijlpaal is voor initiatiefnemer Hylife Innovations een bevestiging dat ze met het prestigieuze project op de goede weg is.

Met het project ‘Stad Aardgasvrij’ wil Stad aan ’t Haringvliet meedoen met het Rijksprogramma Aardgasvrije Wijken. Hiermee komt het duurzame toekomstbeeld van wonen zonder aardgas voor de inwoners van deze dorpskern een stap dichterbij.

Als in 2050 alle woningen in Nederland verwarmd moeten worden zonder aardgas wat zijn nu dan de oplossingen die er al zijn? Wat kan ik nu al doen om hier op voorbereid te zijn?

Zeshonderd huizen van het dorp Stad aan ’t Haringvliet moeten switchen van gas naar waterstof. Hoogeveen wil ’s lands eerste waterstofwijk bouwen. Is waterstof de energiebelofte van de toekomst?

Het na-isoleren van oudere woningen is in veel gevallen mogelijk. Waar moet je op letten? Wat is er te koop? Waar moet je beginnen? Wat is het eindplaatje waar je naar toe werkt? Kan ik mijn investering terugverdienen door een lagere energierekening? Wat geeft extra comfort? Hoe zorg ik dat mijn woning minder CO2 uitstoot?

Zonnepanelen zijn niet meer weg te denken van de Nederlandse daken en uit het landschap. Dat is logisch, want het rendement van een zonnepaneel is vele malen hoger dan van spaargeld dat op de bank staat. Na aanschaf verdient u de investering in zonnepanelen binnen een jaar of acht terug.

Stad aan 't Haringvliet was met het Innovathuis zelfs in het NOS journaal. Dit keer in verband met een thema over veiligheid. In het volledige artikel staat ook de video van het item. Hier kunt u de tekst lezen.

Op zaterdag 25 en maandag 27 januari 2020 is in het Trefpunt een tweede informatiemarkt gepland om alle inwoners in het algemeen te informeren over de actuele situatie van het project "Stad van het (aard)gas af". Dit navolging op de informatiemarkt van oktober 2019.

Er is veel te doen over waterstof. Er wordt volop geëxperimenteerd met deze nieuwe energiedrager. In Zuid-Holland staat sinds kort een nieuwbouwwoning die haar eigen waterstof produceert en opslaat.