StadsWeb

Stad meer dan droag brôôd

Content

StadsWeb

Donderdagmorgen 16 augustus 2012 was het om 09.00 uur nog stil en rustig in het Stadse bos. Een uur later was dat voorbij. Het huttenfeest, nu voor de tweede keer gehouden, was losgebarsten!

Hut

Ongeveer 70 kinderen liepen gewapend met hamers rond en sjouwden de pallets uit de container. In een mum van tijd ontstond er een waar huttendorp. Op een andere plek werd druk geschilderd voor het indianendorp; totempalen en doeken voor de tipi’s. Mooi was het om te zien dat veel kinderen zichzelf ook direct beschilderden als indianen. Om 13.00 uur werd de honger gestild met broodjes knakworst, ham of kaas.

Na de lunch werd een vlot gebouwd door de oudere kinderen en dat bleef zowaar ook nog drijven! Harry had heel veel prachtige houten messen gemaakt die de kinderen beschilderd hebben en waar ook nog hun naam in gegraveerd werd. Na het drinken van maar liefst 70 liter siroop was de eerste warme klusdag ten einde.

Vrijdag was er een spelmiddag georganiseerd door SportteamGO en met behulp van vele vrijwilligers uitgevoerd. Ook kon iedereen leren Boogschieten en meevaren in een Canadese Kano (www.traditioneelboogschieten.nl). Dit werd door jong en oud zeer gewaardeerd.

Boogschieten

Na de warme spelmiddag ging de BBQ aan en met de ouders, vrijwilligers en kinderen (totaal 120 personen) werd gezellig gebarbecued. Tijdens het eten werd door de kinderen alweer afgebroken en met behulp van ouders het hout ingeladen in de container.

Tot 21.00 uur werd er nog kano gevaren, gezwommen en met de boog geschoten. Anderen kletsten na, onder het genot van een kopje koffie.

Rond 22.00 uur werd het feest beëindigd en toen zaterdag de laatste resten uit het bos waren gehaald was er niets meer van het huttendorp terug te vinden.

Hierbij wil ik alle vrijwilligers heel hartelijk bedanken voor hun superinzet en ook SportteamGO, de heren van het ‘traditioneel boogschieten’, Firma van Schelven, Leen Mast, Rob Philipsen, de heer Bestman en alle kinderen en ouders voor twee supergezellige dagen!

Zet alvast in de agenda dat we de laatste twee dagen van de zomervakantie 2013 weer een huttenfeestje gaan bouwen.

Foto's volgen snel in het fotoboek.

Hut