StadsWeb

Stad meer dan droag brôôd

Content

StadsWeb

Ter gelegenheid van de aankomende inhuldiging organiseert het Oranje Fonds de zoektocht naar de Kroonappels. Er zijn drie categorieën: Jeugd, Buurt en Helpende Hand. Stichting Ons Trefpunt doet mee aan deze grote landelijke actie in de categorieën jeugd en buurt. Vanaf nu is deze voordracht te bekijken op www.kroonappels.nl onder ‘gemeente Goeree Overflakkee’.

In het stemweekend van 15, 16 en 17 maart 2013 kan iedereen uit deze gemeente hierop stemmen en zo het beschermpaar van het Oranje Fonds de weg wijzen naar de mooiste sociale initiatieven. De initiatieven met de meeste stemmen in de gemeente gaan door naar de volgende ronde.

Het Oranje Fonds reikt ieder jaar de Appeltjes van Oranje uit en bekroont daarmee succesvolle sociale initiatieven. Ter gelegenheid van de inhuldiging van het beschermpaar van het Fonds wordt een speciale editie georganiseerd. In het gehele koninkrijk kunnen maatschappelijke organisaties bestaande initiatieven voordragen in één van de drie categorieën. De drie uiteindelijk winnende organisaties krijgen het predicaat Oranje Fonds Kroonappel en winnen elk € 50.000,= en een bronzen beeldje, uitgereikt op Paleis Noordeinde door de nieuwe Koning en Koningin.

Het Oranje Fonds steunt sociale initiatieven door geld, kennis en contacten. Per jaar besteedt het Fonds ongeveer € 30 miljoen aan zo’n 8.000 grote en kleine maatschappelijke organisaties. De financiering hiervan komt van de Nationale Postcode Loterij, de Lotto en van Vrienden en het bedrijfsleven. De Prins van Oranje en Prinses Máxima zijn beschermpaar van het Fonds.

Stichting Ons Trefpunt doet mee omdat we in het afgelopen jaar (2012) veel nieuwe initiatieven hebben kunnen ontplooien. We beheren een dorpshuis, we faciliteren verschillende gebruikers en we organiseren activiteiten voor jong en oud. Sinds vorig jaar hebben we een Speelotheek, koffieochtend, biljartavond en sinds dit jaar de thee en siroop ochtenden. Ook hebben veel verenigingen een repetitie of vergaderplaats. De Stichting staat open voor eigen initiatieven van de dorpsbewoners, dit alles om de saamhorigheid en de leefbaarheid in ons kleine, maar gezellige dorp te kunnen bevorderen. De stichting wil van het Trefpunt een ontmoetingsplaats maken voor jong en oud. We kunnen nog nieuwe vrijwilligers gebruiken voor diverse activiteiten of bestuursfuncties. Ook ideeën zijn van harte welkom.

Voor meer informatie over Stichting Ons Trefpunt neemt u contact op met Anneke Zuydijk, 0187 612999 of kijk onder het hoofdmenu aan de linkerkant onder "Ons Trefpunt".
We hebben niet de illusie dat we kunnen winnen maar elke stem is welkom.

- update 15-03-2013 -
Vandaag kunt u stemmen voor de kroonappels van het Oranjefonds om de toekomstige Koning en Koningin de weg te wijzen naar sociale initiatieven. Stemmen kan vanaf heden tot 17 maart 20.00 uur.