StadsWeb

Stad meer dan droag brôôd

Content

StadsWeb

Op zaterdag 2 april 2016 zal de Big Band “Delta Swing Band” uit Hellevoetsluis een optreden komen verzorgen in het Trefpunt. Zoals de naam al zegt zullen zij swingende muziek spelen, die uitnodigt tot dansen. Je kunt er niet bij stil blijven zitten. De band bestaat uit 17 mensen, die allemaal even enthousiast zijn om de danslustigen op te zwepen en te stimuleren. De voetjes moeten van de vloer. Iedereen is van harte welkom! De avond begint om 20.00 uur en de toegang bedraagt € 7,50.

Logo Delta Swing Band

De 'Delta Swing Band' is een swingende, 17 man sterke, jazzformatie met een beheerste eigen sound.

De ‘Delta Swing Band’, opgericht als vereniging in 2002, is een semiprofessionele big band, die zich primair richt op het spelen van jazzmuziek uit de jaren ‘40 -’50.

De 18 man sterke formatie bestaat uit ervaren, muzikaal gelouterde en menselijk goed met elkaar “klikkende” muziekvrienden uit de nabije omgeving van Hellevoetsluis en regio Rijnmond. De thuisbasis van het orkest is het theater ‘Twee Hondjes’ te Hellevoetsluis alwaar wekelijks in de kleine zaal gerepeteerd wordt.

Repertoire
De doelstelling van de vereniging is om met het orkest de klassieke big band-muziek van onder anderen Glenn Miller, Duke Ellington, Count Basie en Neal Hefti te promoten. Naast de bekende swing, latin, ballads en jazz rock uit deze jaren hebben wij binnen ons repertoire ook eigentijdse nummers zoals van onder andere Caro Emerald, Harry Connick jr., Oasis en Michael Buble.

Dirigent Marcel Streef
De ‘Delta Swing Band’ staat al enige jaren onder muzikale leiding van dirigent en tenor saxofonist Marcel Streef. Marcel begon op acht jarige leeftijd bij de plaatselijk harmonie klarinet te spelen, maar stapte op zijn zestiende over op saxofoon. Na zijn studie saxofoon in Hilversum speelde hij met verschillende orkesten en ensembles, zoals Swinging Soulmachine, Utrechts Jazz Orkest, Barclay Intercity Big Band, Frits Baijens Big Band, The Glenn Miller Orchestra, Rotterdam Jazz Ensemble, Anton Burger Big Band, Dizzy Jazz Orchestra, Charli Green Big Band, Zephyr Saxofoon Kwartet, Bounce TT, Jazzmer en Massada. Over de jaren speelde hij met o.a. Soesja Citroen, Joke Bruijs, Frits Landesbergen, Denise Jannah, Astrid Serierse, Bob Mintzer, Urbie Green, Bob Malach, John Ruocco, Hein van de Geijn, Marcel Reijs en Eric Vloeimans.

Zangeres Anita Simons
De vaste zangeres van de band is Anita Simons. Anita is van jongs af aan al dol op zingen. Zij gaat dan ook op haar tiende zingen bij een jongerenkoor in Den Haag, waarbij zij al gauw solo’s mag zingen. Rond haar twintigste verruilt zij het koor voor een popband. Na een optreden tijdens een cabaret van haar werk wordt ze ontdekt voor de jazz. De Bigband muziek steelt haar hart, ze heeft dan ook bij diverse big bands gezongen: Bigband Hans Dubbelaar, The Fly Over Big Band, Swing Time en MCC. Als gast o.a. bij de Sweet Blossom Big Band, Caseys Big Band en The New Manhattan Big Band. Bij de Swing Town Jazzband (Zwijndrecht, jazzband oude stijl) was zij jaren de vaste zangeres.
Anita studeerde aan de DJAM in Amsterdam (opleiding voor jazz en lichte muziek) en kreeg les van Janis Lakers (Amerikaanse jazz-zangeres, docente aan het Maastrichtse conservatorium).

Graag geziene gast
In het ruim 14 jarig bestaan van de vereniging ‘Delta Swing Band’, heeft de big band behoorlijk aan de weg getimmerd en is een graag geziene gast bij o.a. het televisieprogramma ‘Dave-on-Stage’ (RTV Rijnmond), diverse theaters in de regio waaronder het theater ‘De Stoep’ in Spijkenisse en ‘Twee Hondjes’ in Hellevoetsluis, jazzfestivals zoals in Brielle, Delft en Zoetermeer, bedrijfsfeesten, het ‘Doelencafé’ in Rotterdam, bevrijdingsfestivals in Brielle en Zwammerdam en andere (lokale) feesten, bruiloften en evenementen. Het orkest verzorgt ook al jaren een uitverkocht kerstconcert in het theater ‘Twee Hondjes’ met medewerking van zangeres Joke Bruijs.