StadsWeb

Stad meer dan droag brôôd

Content

StadsWeb

In de binnenhaven van Stad aan 't Haringvliet is het, op misschien het pontje naar Tiengemeten in de zomer en een verdwaalde fuut na, altijd gemoedelijk en rustig. Dit jaar komt daar verandering in.

Op zaterdag 30 juni 2018 bruist de haven, overal is iets te beleven, als het aan 'Ons Trefpunt' ligt. Samen met andere organisaties en ondernemers in Stad wordt er druk gewerkt aan een Waterspektakel: Duik! in Stad.

In en om de haven
"Het is zonde dat we zo weinig met onze havenkom doen", zei Wilma van Bergen voorzitter van 'Ons Trefpunt'. Toen we in ons activiteitenoverleg bedachten dat het dorp klaar is voor wat nieuws, was de locatie meteen duidelijk: de haven. Deze plek is vooral leuk omdat we er allemaal iets mee hebben. De één maakt er graag een wandelingetje, de ander heeft een bootje, jongeren gaan er vissen, het water is wat ons verbindt.

We gooiden een balletje op bij de dorpsraad en gemeente en zochten samenwerking met vv SNS. Iedereen was enthousiast. Dat is belangrijk, want iets groots in een klein dorp, lukt alleen als je het samen doet. Evenementenorganisator Jeroen de Boed werd gevraagd om mee te denken over de invulling van de haven: een tokkelbaan over het water, in ballen over het water rollen, een schans....alle ideeën werkten aanstekelijk. Wat begon als een evenement voor jongeren, groeit nu uit naar een festival met braderie, foodtrucks en een klinkende live-act ter afsluiting.

Doe mee
Duik! in Stad is een waterspektakel voor jong en oud. Er is een speciale hoek voor de 'kleintjes' waar ze zich naar hartenlust kunnen uitleven. Voor de jongeren en iedereen die zich 'jong' voelt, zijn er spannende activiteiten op het water. Superleuk om mee te doen als team. Ga jij de uitdaging aan? Veeg een clubje bij elkaar van school, werk, van de voetbal of neem die gasten waar je altijd mee uitgaat eens mee voor een frisse plons. Doe mee!

Geef je op via https://www.facebook.com/onstrefpunt.stad

Laat je verrassen
Met het waterspektakel als middelpunt, geeft Duik! in Stad ondernemers en organisaties de mogelijkheid om op de kade eromheen zich te laten zien. Wie zijn zij en wat doen zij voor Stad?

Dit kleine dorp heeft verrassend veel in huis: een manege, een jachthaven, een voetbalclub en nog veel meer grote en kleine ondernemers die het met elkaar maken.

Wil jij daar ook bij zijn? Doe mee!

Huur een kraam of een plek bij Stichting 'Ons Trefpunt'. Een berichtje op onze facebookpagina kan ook. Wij nemen contact met je op over de mogelijkheden.