StadsWeb

Stad meer dan droag brôôd

Content

StadsWeb

Geweldig was het om te zien hoeveel kinderen afgelopen woensdag 18 april 2018 weer naar onze workshop kwamen om gezond te gaan bakken. Het zonnetje scheen en we konden zelfs buiten in de tuin van ons Trefpunt gaan bakken, onder de parasol!

Deze keer gingen we twee soorten gezonde snoepjes maken. Eentje van aardbeien en eentje van banaan en sinaasappelsap. Maar deze middag hebben we niet alleen gebakken. We begonnen met stretchoefeningen anders kun je niet goed bakken.

En toen de snoepjes in de koeling stonden gingen we een quiz doen. Een gezonde quiz, waarbij je ook moest rennen.

Aan het einde van de workshop waren de kinderen de jury. Welk snoepje was Top en welke Flop? Voordat ze naar huis gingen vulden ze hun eigen gemaakte puntzak met gezonde snoepjes om er thuis verder van te smullen.

The Sugarfighters organiseren kinderbakworkshops omdat we kinderen suikervrij willen laten snoepen. Tegenwoordig krijgen ze veel te veel suiker binnen en dit moet anders kunnen denken wij. Daarom bakken we allerlei zoetigheden zonder geraffineerde suikers en met alleen maar gezonde ingrediënten. Maar de kinderen zijn de jury. Zij beslissen of het een Top of een Flop is. Want wij kunnen wel denken dat ze het lekker vinden, maar als ze er geen hap van eten heeft het geen zin.