StadsWeb

Stad meer dan droag brôôd

Content

StadsWeb

Als je 'van' Stad bent, valt het je misschien niet meer op. Als je hier daarentegen als nieuwkomer - of zoals ze hier zeggen, overkanter-  komt, dan is het meteen te zien: Stad is een actief dorp.

Voor de kleintjes 
Zeker voor kinderen is er van alles te doen. Zo is er twee keer in de maand op vrijdag Thee&Siroop. Deze speelochtend is speciaal voor de kleintjes van 0-4 jaar. Het is in de ruimte van de peuterspeelzaal. Een leuke eerste kennismaking met andere kindjes en ouders op het dorp.

Elke zes weken is er een kinderactiviteit waar de kinderen van het dorp elkaar treffen. In de zomer is er zelfs een uitstapje met de pont naar de speelnatuur op eiland Tiengemeeten.

Aan het einde van de zomer is traditiegetrouw, huttenbouw. Er wordt ontworpen en getimmerd door onze 'architectjes' in de dop.

In de herfst is er de griezeltocht, met een route voor de kleintjes en de groteren. 

Gevolgd door de Sint intocht in november. Geweldig om te zien hoe de boot aankomt in onze eigen haven. Bij het feest in het Trefpunt krijgen alle kindjes aandacht van Sint.

En de groten 
In Ons Trefpunt aan de Oranjelaan wordt van alles georganiseerd. Elke dinsdagmorgen is er koffie ochtend. Onder het genot van eigen baksels worden de laatste nieuwtjes uitgewisseld. 

Voor de liefhebbers van spelletjes is er bingo en klaverjassen. Liever creatief bezig? Kom naar breien en beppen of doe mee met toneelgroep Stad. Elk jaar is er een toneelvoorstelling, vol lokaal talent in hilarische situaties.

Een ander nieuw jaarlijks evenement is Duik!in Stad. Dit feest in en rondom de haven trekt iedereen naar buiten. Gezellig met de buren luisteren naar een toffe band. Ook dat kan in ons dorp.

Ons dorp...Ons Trefpunt 
De vrijwilligers die al deze activiteiten organiseren en begeleiden zijn vanuit Stichting Ons Trefpunt actief. Ze zetten zich zowel structureel als projectmatig in. Lijkt het je leuk ergens aan mee te doen? Of heb je zelf ideeën voor een activiteit?