StadsWeb

Stad meer dan droag brôôd

Content

StadsWeb

De vriendelijke heksen die zaterdag 2 november 2019 de Griezeltocht begeleiden, wisten niet wanneer te stoppen met tellen ... er bleven kindjes komen. De een nog griezelige dan de ander.

Griezelmarshmallows

De tocht trok door steegjes en tuinen. Overal waren lichtjes of klonken spannende geluiden door bewoners aangezet. Een groep van tien vrijwilligers had zich omgetoverd tot spoken, heksen en andere creaties.
Erg leuk dat de helft van de vrijwilligers jonger dan 20 ljaar was. Nieuwe aanwas, precies wat er nodig is. Ze gingen gehuld in capes met lichtzwaarden de strijd met elkaar aan.

Er werd gedanst in het Stadse bos op muziek van het spookslot uit de Efteling, op de stip op de dijk probeerden de heksen nog een dans ... met het heksenlied: 7 heksjes bij elkaar maken een heel gek soepje klaar.

De kinderen vonden overal wel iets, van spinnenlollies tot vleermuissnoepjes...in een van de tuinen konden bij een vuurtje marshmallows geroosterd worden.
De nadruk lag dit jaar vooral op de beleving, er waren prachtige decoraties gemaakt waarmee de route was versierd en toen de kindjes na al dat griezelen terugkwamen bij Ons Trefpunt, was de grote zaal omgetoverd voor een heuse griezeldisco.

Spokensnoepjes
Griezelheksje