StadsWeb

Stad meer dan droag brôôd

Content

StadsWeb

De vele kinderen op de kade verzamelen zich als ze de toeter van de stoomboot horen. Tot die tijd hadden de pieten die al vooruit waren gekomen hen vermaakt met hun capriolen ... maar nu kwam de Sint eraan!

Sinterklaas 2019

Ouders en kinderen waren blij de goedheiligman gewoon over het water aan te zien komen. Want met de stoomtrein naar Stad, dat is nog niet zomaar gedaan. De pieten zwaaiden en de kindjes keken vol verwachting toen Sint van boord ging...zouden zij een handje krijgen? Natuurlijk! Er was alle tijd om op de kade of later bij Ons Trefpunt een momentje met de Sint te pakken.

Wethouder Feller verwelkomde iedereen en gaf aan dat Stad trots kan zijn op zo'n opkomst. Wat leuk om zoveel mensen te zien. Ook bedankte hij alle vrijwilligers, want zo'n heel feest organiseren is niet niks.

Wat kwam daar nu aan? Sinterklaas zijn vervoer was dit jaar weer opzienbarend te noemen...in een oude jeep vertrok de oude baas, gevolgd door een stoet van ouders en kinderen voor een rondje dorp.

In het Trefpunt werd het feest verder voortgezet. Er waren zelfs acrobaten pieten, wat een show!
En wat was Sinterklaas lief, hij had voor iedereen een vriendelijk woord. Hij was onder de indruk van de tekeningen van de kindjes en de liedjes. Toen ook de ouders nog een optreden deden met hoofd schouders knie en teen, was het feest bijna compleet ... bijna want natuurlijk kregen de kindjes op het eind nog een mooi cadeau dat zij thuis uit konden pakken. Wat een heerlijke middag!

Zie het fotoboek voor meer foto's van de intocht van Sinterklaas!

Sinterklaas 2019