StadsWeb

Stad meer dan droag brôôd

Content

StadsWeb
Onlangs vonden er bij Manege Oostmoer kringselectiewedstrijden plaats van de Koninklijke Nederlandse Hippische Sportfederatie (KNHS). Er waren maar liefst 86 startende combinaties. Alleen de allerbesten uit de diverse rubrieken mogen door naar de regiokampioenschappen en een drietal Manege Oostmoer-amazones zal daarbij zijn.

Persbericht Manege Oostmoer

Onlangs vonden er bij Manege Oostmoer kringselectiewedstrijden plaats van de Koninklijke Nederlandse Hippische Sportfederatie (KNHS). Er waren maar liefst 86 startende combinaties. Ze kwamen van zeventien verschillende rijverenigingen, aangesloten bij KNHS Kring 6 Zuid Hollandse Eilanden. Alleen de allerbesten uit de diverse rubrieken mogen door naar de regiokampioenschappen en een drietal Manege Oostmoer-amazones zal daarbij zijn: Mariska van Groningen (17) en Isabel de Geus (14) uit Sommelsdijk en de 13-jarige Amber van Gameren uit Ooltgensplaat.

Mariska rijdt zes dagen per week bij de Stadse manege, waar ze wordt getraind door Adrie Kieviet (mede-eigenaar Manege Oostmoer — red.) en instructrice Esja Moggré. Met haar 8-jarige NRPS-ruin Origin's Bowie (voor de kenners: zijn afstamming is Bonaparte x Balzflug, allebei KWPN-ers) is Mariska nu bijna drie jaar in training. De combinatie heeft inmiddels de klassen B, L1, L2 en M1 doorlopen en is nu startgerechtigd voor M2.

drie Manege Oostmoer-amazones
Vlnr Manege Oostmoer-amazones Mariska van Groningen met Origin's Bowie, Amber van Gameren met Destiny en Isabel de Geus met Manuel. Zij hebben zich gekwalificeerd voor de KNHS-regiokampioenschappen dressuur, die in februari o.m. bij Manege de Prinsenstad in Delft en Manege Het Blauw Gele Vendel in Pijnacker gehouden zullen worden. (foto: Myra Lugthart)

Amber en Isabel zijn – op de zondagen na – ook dagelijks te vinden bij Manege Oostmoer. De dames zijn allebei nog niet zo lang geleden begonnen met hun pony's. Amber rijdt met de 8-jarige NRPS-merrie Destiny (Highlight x Lizzy) en Isabel met de 4-jarige NRPS-ruin Manuel van de Mieldijk (Marnehoeve’s Everest x April van de Veenhoeve). Amber en Isabel komen uit in de B-klasse en worden getraind door Henk Kieviet (mede-eigenaar Manege Oostmoer — red.). In deze B-klasse had ook de 13-jarige Anaïs Tsakonis uit Nieuwe Tonge zich gekwalificeerd, met haar mooie arabier Krimhberley. Helaas heeft de pony ondertussen een medische behandeling moeten ondergaan en kan deze combinatie niet meedoen aan de regiokampioenschappen.

"Het was erg leuk om aan de selectiewedstrijden mee te doen", vertellen de meiden. "We zijn altijd serieus bezig met onze training en proberen altijd zo fijn mogelijk met onze paarden samen te werken. Als je dat in zo'n selectiewedstrijd beloond ziet, dan word je daar wel blij van! En in februari mogen we dan echt naar de KNHS-regiokampioenschappen!". Mariska gaat naar Manege de Prinsenstad in Delft; Amber en Isabel rijden hun volgende ronde bij Manege Het Blauw Gele Vendel in Pijnacker. "Dat wij Manege Oostmoer bij regiokampioenschappen mogen gaan vertegenwoordigen, dat is echt helemaal geweldig!"

Voor alle uitslagen van de selectiewedstrijden zie www.kring6zhe.nl.