StadsWeb

Stad meer dan droag brôôd

Content

StadsWeb
Vrijdag 13 maart 2009 werd de elfde editie gehouden van het Open Nieuw-Beijerland in Café 't Spui. John Lokken uit Stad aan 't Haringvliet wist in dit darttoernooi te winnen van titelverdediger Nico Vermeulen.

Met dank aan John Lokken

Vrijdag 13 maart 2009 werd de elfde editie gehouden van het Open Nieuw-Beijerland in Café 't Spui. Dit darttoernooi trok enkele bekende namen uit de regio: Nico Vermeulen, John Lokken (uit Stad aan 't Haringvliet), Adriaan Boot, Hugo Bongers, Patrick Bouman en de talentvolle Justin Schilperoord.

Harm Luesink en Hugo Bongers wisten niet door de poulefase te komen en dus kon de organisatie zich klaar gaan maken voor de knockout fase. In de kwartfinale zagen we Nico Vermeulen winnen van Patrick Bouman, Justin Schilperoord winnen van Gijs, Martijn de Heer verliezen van John Lokken en wist Edwin Bestebreur een kraker te winnen van lokale favoriet Adriaan Boot. We kregen twee mooie halvefinales te zien, die gingen tussen Vermeulen en Schilperoord en Lokken tegen Bestebreur.

Nico Vermeulen toonde zeer sterk spel tegen de jongste van de broertjes Schilperoord en wist dan ook uiteindelijk te winnen met 4-1. John Lokken zette in zijn halvefinale partij de hoogste finish neer, hij finishte 138 om 1-1 te maken. Dit was een mentale klap voor Bestebreur die namelijk al op een dubbel stond toen Lokken deze leg finishte. Lokken stoomde dan ook door en wist deze partij met 4-1 af te sluiten.
Voordat de finale tussen Lokken en Vermeulen zou beginnen, kregen we eerst nog het 3e/4e plaats duel tussen Bestebreur en Schilperoord. Justin Schilperoord kreeg de pijlen niet meer zo strak in het bord als de wedstrijden daarvoor en gaf dan ook deze wedstrijd uit handen en moest hij deze avond genoegen nemen met een vierde plaats.

De finale ging dus tussen titelverdediger Nico Vermeulen en John Lokken. Wat vooraf als een kraker werd bestempeld, bleek uiteindelijk een snelle finale te worden. Lokken toonde de laatste wedstrijd sterk spel in deze late uurtjes en Vermeulen kreeg eigenlijk geen voet aan de grond in deze finale. Lokken wist dan ook te winnen met 4-0 en hij nam dan ook de diverse prijzen mee naar het mooie Stad aan 't Haringvliet.