StadsWeb

Stad meer dan droag brôôd

Content

StadsWeb

Het vliegseizoen 2014 zit er weer op en de kampioenschappen kunnen worden opgemaakt. De meesten waren in juni en augustus al bekend, de jonge duiven en de natour waren toen nog bezig. Deze zijn nu ook bekend en tevens zullen we nog een overzicht geven van alle kampioenschappen.

In het stukje van augustus schreef ik, “misschien volgt er in september nog iets moois”. Nu dat gebeurde de allerlaatste jonge duiven vlucht vanuit Sens (400km) 13 sep. 2014. J.M. Visser won alle prijzen in de vereniging, had de eerste vijf in de vereniging in Middelharnis en vijf bij de eerste elf in het SGO (samenspel Goeree-Overflakkee). Een uitslag om in te lijsten. Maar afgezien van het mooie resultaat door J.M. Visser ging toch onze Bommelse duiven vriend K. Klink aan de haal met het Kampioenschap jonge duiven.

Op de natour, waar zowel jonge als oude duiven op gespeeld mogen worden, was de spirit er een beetje uit en werden deze plichtsgetrouw afgewerkt. J.M. Visser werd kampioen van de natour.

Resumerend alle kampioenschappen van 2014:

Vitesse (korte afstand 70 tot 250 km)J.M. Visser Vitessekampioen vereniging en 2e SGO.
Midfond (midden lange afstand 300 / 400 km)J.M. Visser Midfondkampioen vereniging en 13e SGO.
Dagfond lange afstand 400 / 700 km)J.M. Visser Dagfondkampioen vereniging en 7e SGO.
Overnachtfond (super lange afstand tot 1100 km)J.C. Wagner Overnachtfondkampioen vereniging en 3e SGO.
Jonge duiven (zij vliegen van 70 t/m 400 km)K. Klink Jongeduivenkampioen vereniging en 20e SGO.
Natour (jonge en oude duiven afstand 70 tot 250 km)J.M. Visser natourkampioen vereniging en 26e SGO.
Generale (de beste over alle vluchten)J.M. Visser Generalekampioen vereniging en 5e SGO.

P.S. Het SGO (samenspel Goeree-Overflakkee) heeft circa 100 vliegende leden. Dit om een indruk te geven wat de behaalde plaatsen waard zijn.

Dan ga ik nu afsluiten, en wil ik een ieder bedanken die de moeite heeft genomen om mijn stukjes te lezen op de stadsweb betreffende de duivensport op Stad. Ik hoop het in 2015 weer te mogen en kunnen doen.

Voor gedetailleerde uitslagen van de kampioenschappen kijk dan op de site van Samenspel Goeree-Overflakkee, waar ze op te vinden zijn.

P.S. Noteer alvast 29 november in de agenda. Dan houden we onze jaarlijkse tentoonstelling in ons clublokaal. Ons clublokaal is te vinden als je het pad tegenover de openbare school in gaat. Beneden aan naar rechts.