StadsWeb

Stad meer dan droag brôôd

Content

StadsWeb

Van 13 januari tot 21 januari 2020 hebben Barry Kieboom en Jeroen Maliepaard de jaarlijkse reis naar Daegu, Zuid-Korea, gemaakt om daar te trainen onder Grootmeester Lim Chae Kwan.

Men moest 2x per dag 2 uur trainen en hebben daarbij veel technieken samen met Grootmeester Lim tot in de kleinste detail geanalyseerd. De trainingen waren dan ook erg technisch en diepgaand. Zo hebben Barry en Jeroen den lijve ondervonden dat het kleinste detail een wereld van verschil, in de zin van het uitvoeren van de techniek en de effectiviteit van de techniek, betekend. Je gebruikt dan echt minimale kracht met een maximaal effect. Het maakt niet uit of je tegenstander groot of klein is. Bij hapkido speelt men in op de aanval van een tegenstander die kan bestaan uit bijvoorbeeld; beetpakken, schoppen of slaan.
Naast de training in de zaal, is ook het graf van Dojunim "father of Hapkido" Choi Yong Sul bezocht en door middel van een speciale ceremonie hem daar eer betuigd. Dit is een vast onderdeel van het verblijf in Korea bij Grootmeester Lim Chae Kwan. Hij hecht veel waarde aan de oude traditie en het eren van Dojunim Choi. De Grootmeester verraste de bezoekers door een speciale training te geven bij het graf van Dojunim Choi.

Voor meer informatie kijk op de website www.hapkidototalbody.nl, of neem contact op via Jeroen Maliepaard, tel: 06-50204183.