StadsWeb

Stad meer dan droag brôôd

Content

StadsWeb

Over ongeveer een maand zal Jin Mu Kwan Grootmeester Lim Chae Kwan de Flakkeese hapkidovereniging Jinmu Kwan Nederland bezoeken. Het is het eerste bezoek van Grootmeester Lim aan zowel Europa als aan Nederland.

Grootmeester Lim Chae Kwan en anderen

De Grootmeester zal van 22 november tot en met 3 december 2021 bij hapkidovereniging Jinmu Kwan Nederland te Stad aan ‘t Haringvliet zijn.

Het bezoek zal uiteraard grotendeels in het teken staan van trainen. Normaliter gaan elk jaar een aantal studenten naar Daegu (Zuid – Korea) om daar te trainen bij Grootmeester Lim. Dit is onze enige mogelijkheid om nieuwe technieken/ inzichten te leren. Het laatste bezoek dateert van januari 2019. Nu de coronacrisis gelukkig grotendeels voorbij is, is het tijd om deze “traditie” voort te zetten. Echter zijn de rollen nu omgedraaid.

“Omdat het de eerste keer is dat hij in Nederland is, gaan we uiteraard ook een stukje van Nederland en ons mooie eiland laten zien. We zijn al enige tijd bezig om een leuke planning te maken, zodat hij een goed beeld heeft hoe het in Nederland (met name op Goeree-Overflakkee) is. Op de planning staan o.a. het Ouddorpse strand (als het weer het toelaat), het streekmuseum en een bezoek aan het brandweermuseum”, aldus de mensen van de Flakkeese hapkidovereniging.