Zijn eerste klus als hoofdtrainer bij WIK’57 werd dan wel geen succes, maar met zijn aanstelling bij SNS gaat Richard de Moedt op voor een herkansing.

Bij de vierdeklasser uit Stad aan ’t Haringvliet barst de oefenmeester nog altijd van de ambitie. “Ik wil mezelf hier bewijzen, daar heb ik alle vertrouwen in.”

Na een welverdiende vakantie, begon het toch ook bij de 34-jarige De Moedt weer te kriebelen. Helemaal na zijn eerdere avontuur bij WIK’57. “Dat is vorig jaar helaas geen succes geworden…” Maar heel lang bij de pakken neerzitten, deed de inwoner van het Zeeuwse Zierikzee niet. “Ik wist dat SNS vrij zou komen en dat leek me eigenlijk wel een goede match, toen heb ik gesolliciteerd.” En dat voorgevoel, dat bleek te kloppen. Dus is het nu tijd, om een nieuwe start te maken. “Als je bij je eerste club al na drie maanden buitenstaat, vraag je jezelf wel even af of je nog een nieuwe kans gaat krijgen als hoofdtrainer. Dus ik ben hier zeker heel blij mee!”

Richard de Moedt

Verrassen
Maar helemaal uit de lucht doen vallen, doet die kans niet, vertelt De Moedt. “Ik kende SNS, omdat ik bij het tweede van Flakkee al eerder trainer ben geweest. Een leuke, gezellige en fijne vereniging.” En dus was de keuze voor de oefenmeester, die ook jeugdtrainer is bij MZC’11 en videoanalist bij FC Dordrecht, snel gemaakt. “Leuke gasten, die echt werk willen verzetten, dus ik hield er een goed gevoel aan over. Nu is het aan ons om te kijken wat we kunnen bereiken.” Een doelstelling formuleren, is dan ook nog lastig. “Het is een leuke én zware competitie. We moeten vooral realistisch blijven, SNS is geen kampioenskandidaat. Toch hopen we misschien wel richting dat linkerrijtje te kunnen kijken.” Na een twaalfde plaats van afgelopen seizoen een ambitieuze doelstelling, maar zo is De Moedt hoopvol: “Er moet er altijd één verrassen. Laat ons dat maar zijn!” En dus is er vanaf aankomend jaar één devies bij de dorpsclub. “We moeten fit zijn!” Gelukkig voor hem, past die gedachte uitstekend bij zijn zienswijze als hoofdtrainer. “Een fanatieke trainer, die heel graag prestaties wil halen. Ik verwacht 120 procent inzet.” Wel op een menselijke en sociale manier. “Je moet het uiteindelijk samen doen. Ik ga graag het gesprek aan.” Ook om zelf te blijven ontwikkelen. En continu bij te leren. “Ik voel mezelf geen jeugdtrainer of beginnend trainer, maar kom als hoofdtrainer wel net kijken.”

Bewijzen
Mede dankzij zijn functies bij MZC’11 en FC Dordrecht is De Moedt altijd bezig met voetbal, en dus denkt hij er ook veel over na. Zo ook over zijn periode bij WIK’57. “Wat ik daarvan heb geleerd? Dat vind ik lastig te zeggen. De resultaten waren in principe prima, dus wat dat betreft ga ik niks anders doen.” Dan, na langer nadenken: “Als mens én ook als trainer, ontwikkel je. Moet ik misschien meer dingen voor mezelf houden? Of dingen persoonlijker aanpakken?” Vooral dat laatste, zet De Moedt aan het denken. “Je doet dingen nooit alleen, je moet communiceren met spelers. Uiteindelijk doe je het met z’n allen.” Ook in het veld. “Als we dat niet doen, krijg je het heel moeilijk in deze klasse. We moeten echt een teamprestatie neer gaan zetten.” Want snel tevreden, is de ambitieuze jongeling niet. “Pas als we tussen plek vijf en acht eindigen. Alles daarboven is meegenomen. Van de onderkant naar de middenmoot. Liever in kleine stapjes, dan één grote en er weer twee terug moeten doen.” Dat geldt eigenlijk ook, voor zijn werk als videoanalist. “In februari ben ik begonnen bij Dordrecht. In principe voor de jeugd, maar soms ook als assistent bij het eerste. Videoanalisten zijn schaars, dus er komt steeds meer werk op mijn pad. Dat is natuurlijk wel leuk!” Toch focust De Moedt, in het bezit van UEFA C, zich voorlopig vooral op zijn trainerscarrière. “Eerst mezelf maar eens bewijzen als hoofdtrainer en zichtbaar worden voor de buitenwereld.” Want in zijn hoofd, ziet hij het vol vertrouwen al helemaal voor zich. “Een jaar of drie bij SNS? Dat zou mooi zijn! Pas dan wil ik verder kijken en rustig aan omhoog werken.”

Klik op SNS voor de laatste artikelen over de club.
Klik op SNS voor meer informatie over de club.

Stad aan 't Haringvliet

VOOR EN DOOR STADTENAEREN!

VRIJWILLIGERS GEZOCHT OP STAD!

🡢

Uitgelicht

Geslaagde scholieren

Al sinds 2007 gaat StadsWeb elk jaar langs bij de Stadtenaren die geslaagd zijn voor de middelbare school.

De geslaagde scholieren van dit jaar kunt u hier vinden.

STAD MEER DAN DROAG BRÔÔD