Na een indrukwekkende minuut stilte ter nagedachtenis aan Herkingen-bestuurslid Piet Visser floot arbiter Deurloo afgelopen zaterdag omstreeks kwart voor drie de derby tussen SNS en Herkingen ’55 op gang.

Het duel op Sportpark D’n Berg kan worden samengevat als ‘uiterst tot zeer matig’; van beide zijden. Na een 0-1 ruststand bleef de thuisclub echter geloven in een goed resultaat en juist die instelling maakte dat de formatie van Richard de Moedt de wedstrijd liet kantelen naar een 3-1 thuiszege.

SNS vs Herkingen

De openingsfase kenmerkte zich door onrustig spel en veel foute passes. Beide teams verspeelden veelvuldig het ronde leder waardoor er van doelrijpe kansen geen sprake was. In de 20e minuut speelde Bouwens zich goed vrij, maar de inzet van de Herkingse aanvoerder ging voorlangs. Een domper voor de geelhemden was het uitvallen van routinier Michel Melissant in de 26e minuut. Patrick van den Ochtend werd ingebracht en met enkele omzettingen probeerde Herkingen het spel te controleren.

Op het half uur claimde SNS een strafschop na lichtelijk vasthouden in het zestienmetergebied. Arbiter Deurloo wuifde de smeekbede weg. In de 45e minuut kwam Herkingen op voorsprong toen Patrick van den Ochtend de buitenspel omzeilde en de bal langs Van Dongen schoot (0-1).

In het slot
Herkingen probeerde na rust een snelle tweede treffer te forceren, maar wist de defensie van SNS niet te beslechten. Op het uur waren de eerste contouren waarneembaar dat SNS de wedstrijd liet kantelen. Het speelveld werd kleiner gemaakt en de Herkingse voorwaartsen posteerden zich op posities waardoor ze nauwelijks gevaarlijk wisten te worden.

In de 70e minuut werd Herkingen voor de eerste maal gewaarschuwd toen een inzet van de ingevallen Robin Arensman voorlangs ging. Een achttal minuten later was het wel raak voor de thuisclub toen diezelfde Arensman uit een hoekschop doeltreffend afrondde (1-1).

Met nog tien minuten zuivere speeltijd op de klok probeerde Herkingen de bakens te verzetten. In deze fase speelde Herkingen naar behoren. In de 80e minuut schoot Maikel van den Ochtend rakelings over en in de 86e minuut miste een inzet van Bouwens de juiste richting. Waar het duel leek af te stevenen op een gelijkspel pakte SNS nog een tweetal surprises uit. In de 89e minuut gaf Herkingen een vrije trap op de rand van het zestienmetergebied cadeau. Toen de inzet van Jongejan pardoes in het doel viel, waren de kaarten geschud (2-1).

Met een alles of niets offensief probeerden de geelhemden alsnog een gelijkspel uit het vuur te slepen. In blessuretijd zette SNS de wedstrijd definitief naar de hand toen Arensman in de 98e(!) minuut zijn tweede treffer in de goal frommelde (3-1).

Stad aan 't Haringvliet

VOOR EN DOOR STADTENAEREN!

VRIJWILLIGERS GEZOCHT OP STAD!

🡢

Uitgelicht

Ko Nientje

Veel dorpsgenoten hebben al foto’s gemaakt van Ko Nientje. Kijk hier op een wereldkaart waar Ko Nientje allemaal al is geweest.

Dit keer ligt Ko Nientje met een lading schroot uit Beverwijk in Jorf Lasfar, Marokko. Helaas mag Ko Nientje de wal niet op.

Alle foto's kunt u terug kunnen vinden in het fotoboek.

STAD MEER DAN DROAG BRÔÔD