StadsWeb

Stad meer dan droag brôôd

Content

StadsWeb
SNS heeft na achtereenvolgens verloren te hebben van Bolnes ( 6-0 ) en Oude Maas ( 2-3 ), gewonnen in Puttershoek bij FC Binnenmaas. Dennie van Druningen wist twee keer het net te vinden en Jan Arensman een keer.

Door Jan van Gurp

De heren van SNS hadden veel kansen in Puttershoek. Binnenmaas zocht ook wel de aanval, maar dat resulteerde niet in grote kansen. Dennie van Druningen had SNS op een 0-1 voorsprong kunnen brengen nadat Arie-Jan Arensman de bal had doorgetikt, maar hij werd van achteren lichtjes aangetikt en de scheidsrechter gaf geen penalty, maar een corner. Jan Boeren dacht, even later, te kunnen scoren doordat de doelman van Binnenmaas voor zijn doel stond, maar de bal belandde naast het doel. Dennie van Druningen belandde wederom in een goede scoringspositie na een pass van Arie-Jan Arensman, maar hij schoot op de doelman. SNS zocht nadrukkelijk het doel van Binnenmaas op, maar had nog geen doelpunt weten te creëren. Arjan van Gurp wist ook niet te scoren na een pass van Jan Boeren. Dennie van Druningen had al twee goede scoringskansen gehad en niet benut, maar de derde keer was het wel raak: na een goed half uur kopte hij de bal in na een vrije trap van Jan Boeren.

In de tweede helft was Binnenmaas op zoek naar de 1-1, maar kreeg, net zoals in de eerste helft, geen goede kansen. Arjan van Gurp had namens SNS de 2-0 kunnen maken, maar de doelman van Binnenmaas tikte de bal opzij. De net ingekomen Jordi Smit krijgt gelijk al de kans om de voorsprong uit te breiden, maar hij geeft voor, terwijl hij beter zelf had kunnen schieten. SNS kwam niet meer in gevaar en wist in de blessuretijd de voorsprong zelfs nog uit te breiden. Eerst tikte Jan Arensman de bal achter de doelman binnen en later Dennie van Druningen na een goede pass van Jordi Smit.