StadsWeb

Stad meer dan droag brôôd

Content

StadsWeb

StadsCultuur

In ons dorp heeft iedereen zo zijn eigen hobby. In StadsCultuur komen allerlei hobby's aan bod. Van fotografie tot dichtkunst, van schilderijen tot het sleutelen aan oldtimers. Hier kunt u zien wie wat doet.

----------

Op de nieuwjaarsbijeenkomst op vrijdag 3 januari 2020 heeft Stadsdichter Jolanda Holleman in het kader van "Dichter und Bauer" vier gedichten voorgelezen bij de opening van de fototentoonstelling over de boeren van Stad. Hieronder kunt u de gedichten teruglezen.

De watertoren van Zuidzijde, de raadhuizen van Middelharnis en Ooltgensplaat, een wooncomplex, een drietal kerken en een tiental molens op een paar vierkante meter. Dat kan gewoon. Het is namelijk allemaal te vinden het appartement van Jan en Corrie van der Welle in Stad aan 't Haringvliet.

Het wissellijstenproject is opgezet met hulp van het Familie Nipius Roos Fonds (de vroegere eigenaren van de Stadse Koekjesfabriek). Dit om de sociale cohesie in het dorp te bevorderen door, voor en over het dorp, iedere maand zaken in wissellijsten te presenteren.

Vanuit het Klein Handelsgebouw in Sommelsdijk presenteert Andrea Stribos elke week een nieuwe aflevering van ‘De Huiskamer van Flakkee’. Deze week waren Yvette Jansen en Frans Steginga te gast over hun leven, KunstPlus en de KunstKijk.

Dit jaar was Atelier-Galerie Yvette Jansen voor het eerst locatie voor de “Kunstkijk”. Behalve werk van Yvette Jansen, sieraden, beelden en grafiek van haar echtgenoot Frans Steginga, waren er objecten van Jolan Dufourne.

Inmiddels zijn er verschillende video's van 'Mel de Musical', de musical over Mel Dale, verschenen op YouTube. Zo is er onder andere een reportage van 2D Videoproducties. In dit artikel kunt u de rest terugkijken.

Naar aanleiding van het bericht van overlijden van dorpsgenoten Gaby en Claudia heeft Jolanda Holleman het volgende gedicht geschreven.

In het Trefpunt te Stad aan ’t Haringvliet organiseren de Reizende Dichters hun tweede literair café van dit jaar. Deze heeft als thema: Zomer.

Vanaf 10 mei t/m 2 juli 2014 is de tentoonstelling 'Witte Koeien' van Herman Maas in de Remonstrantse kerk aan de Voorstraat 35 te Sommelsdijk te zien. Mede-exposante is Mieke van Ham met keramiek.

Naar aanleiding van het tragische ongeluk afgelopen week, schreef Jolanda Holleman het volgende gedicht.