StadsWeb

Stad meer dan droag brôôd

Content

StadsWeb

Thuis op Stad

Maak kennis met medeburgers van Stad. We spreken met een Stadtenaar over dat wat hem of haar bezighoudt, over wonen op Stad en over het Stadtenaar zijn. Ook nieuwe bewoners kunnen zich voorstellen en ex-Stadtenaren laten weten hoe het hun nu vergaat.

----------

Toen wij in 2017 in Stad aan ‘t Haringvliet kwamen wonen lagen de plannen voor de tuin al klaar. Het was mijn droom om op deze plek een natuurtuin met boomgaard en kruidentuin te creëren.

is wat Bert en Lisette Slingerland zochten en gevonden hebben aan de Vrouwtjesweg te Stad aan ’t Haringvliet. Zij wonen hier alweer drie jaar samen met 1 van hun in totaal 4 kinderen.

Cor Koene stuurde ons deze beknopte geschiedenis van Jan de Graaf: "Er moeten op Stad heel veel nakomelingen zijn van deze soldaat. Of ze zich daar van bewust zijn, is de vraag." Reacties zijn dan ook welkom!

Lees meer ...

Gedurende de gehele 18e eeuw kwamen er vanuit West-Brabant arbeiders, zowel mannen als vrouwen, naar het eiland Goeree en Overflakkee om er bij een boer op het land of in de huishouding te werken.

Lees meer ...

In één van de nieuwe mooie huisjes van Havenstadt woont de 23 jarige Sharanda Bakker.

“Wat leuk dat ik mijzelf en mijn gezin op deze wijze aan de bewoners van Stad kan voorstellen”, zegt Renate van Klaveren – Monnee. Zelfstandig ondernemer en sinds februari hier op Stad gevestigd.

"Ik zeg altijd: Syrië is mijn moederland en Nederland is mijn vaderland. Veiligheid krijg je van je vader." Dat zegt Ghida Kahil, die samen met haar man Fadi en hun dochter Dana in Stad aan 't Haringvliet wonen.

Bijna is de indrukwekkende machine op enorme rupsbanden klaar. Na dertien bouwweken zijn Herbert Grootenboer en zijn medewerkers bezig met de laatste lootjes. Het is een uienrooier, in Stad aan 't Haringvliet gebouwd

Anderhalf jaar geleden zijn Yvette en haar man, Frans Steginga, verhuisd vanuit Rotterdam naar Stad aan ’t Haringvliet. Yvette is ruim 30 jaar werkzaam als edelsmid met een eigen atelier.

Hij werd geboren in Stad aan ‘t Haringvliet, groeide er op, heeft er heel z’n leven gewoond en nu is hij er de oudste inwoner: Hen Maliepaard. Donderdag 30 maart werd hij 101 jaar.