StadsWeb

Stad meer dan droag brôôd

Content

StadsWeb
Ik merkte vandaag dat ik feitelijk vergroeid ben met mijn mobieltje. Zónder ga ik de deur niet uit, domweg, omdat als er wat met onze kinderen gebeurt, ik bereikbaar wil zijn.
opmaak
Keuzes

Ik merkte vandaag dat ik feitelijk vergroeid ben met mijn mobieltje. Zónder ga ik de deur niet uit, domweg, omdat als er wat met onze kinderen gebeurt, ik bereikbaar wil zijn.

Het gaat soms zó ver, dat ik m'n mobiel mee naar boven neem als ik vind dat de kinderen verdacht stil zijn en als er dan wat aan de hand is, kan ik direct alarm slaan.

Gelukkig is het tot nu toe nog nooit nodig geweest. Ik ben wel eens van m'n werk weg gebeld voor een ziek kind, maar voor de rest blijft het bellen en sms'en beperkt tot sociale nood!

Nu dreigt er een ander 'gevaar' voor mijn kinderen. Gevaar in de vorm van H1N1 oftewel de Mexicaanse griep. In principe een normale griep maar erg besmettelijk en een heftiger ziekteverloop. Dit 'gevaar' houd ik niet buiten de deur door al telefonerend en sms-end het thuisfront te bewaken. Nee, hiervoor kan je een prik halen.

Eén van onze kinderen valt in de doelgroep '6 maanden tot 4 jaar' en wordt dus binnenkort opgeroepen voor de inenting. En wat doe je dan als ouder zijnde?
Natuurlijk die prikken gaan halen!!! Toch?

Of toch maar niet? Ik weet het dus niet. Al die verhalen op internet, tv en het schoolplein. Ik word er onzeker van, want feitelijk weet niemand wat de bijwerkingen op de lange termijn van het vaccin zijn. Daarnaast geeft een eerste injectie maar 40% bescherming en de tweede geeft 70% of méér bescherming.
Maar als ik eerlijk ben, verdiepte ik me daar ook niet zo in toen onze kids voor de gebruikelijke vaccinaties gingen en die hebben ze allemaal zonder mankeren gehad.

De Mexicaanse griep verdwijnt waarschijnlijk ook niet zomaar en daarom wordt deze griepvariant volgend jaar verwerkt in de normale griepprik. En volgend jaar wordt ons kind dus niet opgeroepen voor een griepprik...
Het lijkt er dan op dat deze kindjes nu opgeroepen worden om te proberen de besmettingsgevallen van deze griep in de hand te houden en in mindere mate om ze te beschermen tegen de gevolgen.

Wat doe je als ouder? Ik neig er naar om mijn vertrouwen in de medische wetenschap niet op te zeggen en deze prik te gaan halen met ons kind. Toch zorg ik ervoor dat ik op de hoogte ben van alle alarmsymptomen en houd ik de berichtgeving goed in de gaten. Er is immers tot 30% kans dat ondanks deze prikken je kind alsnog ziek wordt.

Ik hoop dat ik de juiste keuze maak.

Sundaygirl