StadsWeb

Stad meer dan droag brôôd

Content

StadsWeb

Als je wint, heb je vrienden. Rijen dik, echte vrienden. Als je wint nooit meer eenzaam zolang je wint... Behalve als je in de Nederlandse politiek werkzaam bent dan.

Deze week stond in het teken van de vertrekkende politici. Het begon bij de vaak onbegrepen, viswijfachtige Agnes Kant van de SP. Ze had dik verloren tijdens de gemeenteraadsverkiezingen en verbond daar consequenties aan.

Vervolgens voelde Camiel Eurlings de bui al hangen en dacht voor het schip echt zinkt stap ik op. Hij koos ervoor voorlopig de nadruk van zijn tijd op het privé vlak te leggen.

Stomverbaasd was ik toen Wouter Bos ook besloot uit het circus te stappen. Hij heeft hoog gespeeld door op zijn strepen te gaan staan over de Uruzgan missie en heeft het spel gewonnen. En nu stapt hij uit de situatie die hij mede gecreëerd heeft. Het geblabla over meer tijd voor het gezin gaat er bij mij niet in. Er is iets gebeurd dat er voor gezorgd heeft dat de winnaar nu als een dief in de nacht verdwijnt.

Toch ben ik nu voor het eerst in lange tijd oprecht geïnteresseerd in de komende verkiezingen. Nederland is als een kookpot vol chemische bestanddelen en het is maar de vraag wat voor kleur en smaak het eindproduct heeft. En voor het eerst heb ik het gevoel dat mijn stem ook echt gewicht heeft.

Ik persoonlijk zie Balkende V niet zitten. Ik bedoel op school mocht ik ook niet twee keer achter elkaar blijven zitten, blijkbaar was het dan toch te moeilijk voor je. Zo een soort conclusie zou JPB na drie keer doubleren ook kunnen trekken. Hoe vaak nog, laten we hem bij onze koningin aankloppen op de paleisdeuren met een onnozele grijns op het gelaat en met de mededeling dat het helaas weer niet gelukt is.

Het is tijd voor iets nieuws. Ik voel de opwinding van een nieuw en veranderd Nederland en stiekem kan ik niet wachten tot 9 juni!

Sundaygirl