StadsWeb

Stad meer dan droag brôôd

Content

StadsWeb

Wat een vreemde week hebben we achter de rug. Met open mond en met soms vrezend hart zat ik te wachten op wat er nu weer zou gebeuren.

De tragedie rondom de Poolse president trapte de chaos af. Ongelofelijk dat alle Poolse burgers met een up-to-date Boeing vliegen en dat degene die het land besturen in een Toepeljef, die nou niet echt bekend staan om hun betrouwbaarheid, de lucht in worden gestuurd.

Daarna kwam voor mij echt het dieptepunt van de Nederlandse televisie. Peter R. de Vries toonde aan wat wij natuurlijk al lang wisten. Als je geld genoeg hebt, heeft het Nederlandse recht geen enkele zeggenschap over je. Dan kun je doen wat je wilt, wanneer je wilt. Ja, je krijgt een strafblad, maar ach je hebt genoeg geld om het volgende akkefietje af te kopen onder het mom van maatschappelijk belang. Walgelijk.

Aan de andere kant was daar dan ook de vrijspraak van Lucia de B. Na 6,5 jaar kon justitie niet aantonen dat zij de moorden gepleegd zou hebben. Wat een drama.
Voor Lucia die in de gevangenis heeft gezeten zonder onomstotelijk bewijs. Maar een nog veel groter drama voor de nabestaanden. Zij leven verder in onzekerheid en zullen zich altijd blijven afvragen wie of wat nou verantwoordelijk was voor de dood van hun geliefden.

En dan natuurlijk de uitbarsting van de vulkaan onder de Eyjafjallajökull-gletsjer. Heel vliegend Europa komt tot een stop. Wat eigenlijk ook heel mooi is. Zeker hier op Stad zien we met grote regelmaat vliegtuigen over komen, maar ze zijn ook goed te horen. Het streepwerk wat ze achter laten in de lucht is voor de kinderen vaak een bron van plezier, maar de rust in de lucht heeft ook iets speciaals. Zeker ’s avonds als ik nog even een rondje doe, zie ik nu alleen maar sterren schitteren en de stilte is ook magisch.

Stiekem hoop ik dat de rust nog even blijft.

Sundaygirl