Joost mag het weten
Bugaboo

Een nieuwe vorm van criminaliteit teistert ons land. Ik heb er zelf mee te maken gehad en wil daar graag van getuigen om anderen te behoeden. Het kan iedereen overkomen, je vindt hen tegenwoordig overal: de babymaffia. In de winkelcentra te lande, in grote warenhuisachtige winkels proberen ze je te pakken te nemen en oh, wat zijn ze gewiekst. Ze schuwen psychologische terreur en agressieve verkooptechnieken absoluut niet. Koop deze peperdure designdrinkfles. U kan niet zonder deze radiografisch bestuurbare, hypermoderne kinderwagen. Op volwassen leeftijd zal uw kind zijn psychiater vertellen dat het deze MP3-rammelaar nooit gekregen heeft. Het sterkste wapen van de babymaffia is onze angst om ontaarde ouders te zijn.

Er zijn winkels met speciaal aangelegde oefen-parcoursjes voor de meest schandalig geprijsde kinderwagens. Er zijn hele parfumlijnen voor 0 tot 3-maandigen. Alsof zo een poepfabriekje zich niet in het openbaar kan vertonen zonder flesjeslucht. Er zijn knuffeldieren die het geluid van een moederbuik nabootsen (zodat de kleine vergeet dat hij tegenwoordig adem moet halen en stikt). En dan al die verschillende papjes en hapjes. Moedermelk is vele malen gezonder, maar ja, je kunt er geen stuiver winst op maken. Meer dan de helft van de baby's krijgt hypoallergene voeding, voedselallergie komt voor bij 4 procent van de baby's. Vroeger zat ik in een fietsstoeltje zonder riempjes, at ik gewoon moedermelk, had ik een ongeveerde kinderwagen, een blokkendoos en een stokpaard en lachen dat ik al kon.

Er is niets mis met goed voor je baby willen zorgen en ook niets met het verkopen van heel veilige en heel chique babyparafernalia. Maar als ik nog een keer ergens lees dat een luchtdoorlatend dekensetje onmisbaar is in het leven van mijn kleine spruit, dan beginnen we met katoenen luiers, groene zeep en eten wat de pot schaft.

Joost
Stad aan 't Haringvliet

VOOR EN DOOR STADTENAEREN!

VRIJWILLIGERS GEZOCHT OP STAD!

🡢

Uitgelicht

Geslaagde scholieren

Al sinds 2007 gaat StadsWeb elk jaar langs bij de Stadtenaren die geslaagd zijn voor de middelbare school.

De geslaagde scholieren van dit jaar kunt u hier vinden.

STAD MEER DAN DROAG BRÔÔD