StadsWeb

Stad meer dan droag brôôd

Content

StadsWeb

Wat was de tuintjesmarkt weer een succes. Zelden zag ik zoveel mensen van buiten het dorp hier rondstruinen en genieten van wat er allemaal aangeboden werd.

Gelukkig volgen er deze zomer nog meer markten hier op het dorp. Begin augustus zijn er hier ook weer diverse locaties van de Kunstkijk zoals op de Jachthaven Atlantica, Atelier Marjan Smit in het Schippershuis, Het Trefpunt en de Galerie van Yvette Jansen en Frans Steginga op Molendijk 30a en dan hoop ik dat het ook weer lekker druk wordt op het dorp. Tot slot is op 24 juli 2021 de tuin van de familie Maas tussen 11 en 16 uur opengesteld en zijn er 28 gedichten over tuinen te lezen.

Rond het dorp begint het oogsten van de tulpenbollen en wat gaat dat sneller en schoner dan vroeger. Geen “eartheater” meer nodig, maar gewoon de plastic stroken weer legen en oprollen. Altijd weer knap dat alle kleuren gescheiden blijven.

Ondanks het mooie weer bleef het de afgelopen tijd vrij rustig op het strandje en zijn de beloofde picknickbankjes en het vlot voor de jeugd nog niet geplaatst. Het metalen hek rond de parkeerplaats is vervangen door houten palen die dezelfde dag al gebruikt werden voor een kampvuur. Zou er nu echt niet overlegd zijn met de Dorpsraad om dit soort geldverspilling te voorkomen.

De veerverbinding tussen Stad en Tiengemeten is ons helaas door de gemeente en onze “volksvertegenwoordigers” die de gemeente blindelings steunen, afgepakt en net als de markt van Sommelsdijk naar Middelharnis verplaatst om toeristen naar het centrum te trekken en daarbij spelen de mening van de burger en gedane beloftes geen enkele rol en dat roept in diverse dorpen, zoals Oude Tonge, zeer begrijpelijke grote weerstand op. De bevolking van Stad moet het hele jaar een kilometer omrijden als ze in Middelharnis boodschappen willen doen en dat allemaal om toeristen naar de terrassen aan de haven te trekken. Dus koop online of ga naar Oude Tonge waar je nog wel welkom bent.

Gelukkig heeft Huib Bijl met zijn boot nu zelf iets voor Stad geregeld en vertrekt de Heicondias elke vrijdag om 10.30 uur voor een rondje om Tiengemeten en een kijkje bij het vogeleiland Bliek. Reserveren via 06-38354991 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Op het Waterstoffront is het angstig stil en dat terwijl uit de enquête van Eva Mikx en Jildou Huisman blijkt dat 94% van de bevolking meer informatie wil, 64% zich niet vertegenwoordigd voelt door het inwonersinitiatief dat meer een verlengstuk is van de gemeente lijkt dan een stem uit het dorp. Het Stadsplein probeert het gesprek in het dorp weer wat op gang te brengen, want de frustraties over steeds maar uitstel terwijl de gemeente naar buiten blijft brengen dat in 2025 van het aardgas af is, blijft groot.

Stad aan 't Haringvliet vanuit de lucht