StadsWeb

Stad meer dan droag brôôd

Content

StadsWeb

Op 21 september begon officieel de herfst, maar de eerste herfstdagen waren mooier dan vele dagen in de afgelopen zomer.

Dat was zielig voor al die mensen die dit jaar een keer niet hun geld met miljarden tegelijk naar het buitenland brachten maar besloten hadden om hier in Nederland hun vakantie door te brengen en zo onze economie te steunen en geen last te hebben van al die Coronabeperkingen aan de grenzen. Toch hoorde ik van de kraaien uit onze kerktoren dat veel mensen verbaasd waren hoe mooi ons landje eigenlijk is en hoe fijn ze het vonden dat je zelfs in Drenthe, Limburg en Friesland met je Flakkeese dialect in de winkels en op terrassen verstaan werd.

In het Trefpunt hingen deze maand foto’s van aardappelbedden in het voorjaar maar ook nu zijn na het oogsten de akkers vaak mooi. Ik zag foto’s van prachtige verkleuringen van spruitenafval maar ook tractorsporen na het afvoeren van de uien zijn fotogeniek. Ik zocht nog naar een maaigrap van Eric op het land langs de Piersweg, maar die vond ik jammer genoeg niet.

Boerenkunst

Heeft u ook gehoord dat het steeds moeilijker wordt om werklui te vinden als je iets wilt (ver)bouwen? De wachttijd bij veel timmerlieden is al twee jaar en laten we daarom hopen dat het in de herfstvakantie lukt om een huttendorp te organiseren in het Stadse bos waar we de jeugd enthousiast kunnen maken voor het vak van timmerman. Wat is er mooier dan met eigen handen iets zichtbaars en praktisch te maken waar je trots op mag wezen? Geef u bij de Dorpsgroep op als vrijwilliger voor de organisatie van dit jaarlijkse festijn.

Ik kreeg de vraag waarom ik niets meld van ongevallen in het dorp, want die moet ik toch zien vanaf mijn plekje hoog op de toren. Ik ben echter niet voor de nieuwtjes die ook in de krant staan, maar voor wat observaties over het dorp. Ik kreeg ook de vraag waarom we vroeger dorpsfiguren hadden zoals bijvoorbeeld: de Smikkel, Jan de Kloos en de Kothond en nu niet meer, maar volgens mij hebben we nog steeds dorpsfiguren en lijkt het me best wel leuk om deze een keer op de foto te zetten voor het wissellijstenproject.

Het nadeel van het mooie weer na het vertrekken van veel vogels is dat we nu last hebben van veel muggen als we op de dijk fietsen of ’s nachts het raam open zetten.

Zon boven haven