StadsWeb

Stad meer dan droag brôôd

Content

StadsWeb

Zeker na de nachtvorst eind november zijn er steeds minder bomen die nog bladeren hebben en tekenen zich die mooie silhouetten weer af tegen de al dan niet door de zon gekleurde luchten.

Sinterklaas bij 't Trefpunt

Persoonlijk geniet ik nu het meest van al die fietsende schoolkinderen op het fietspad naast al die kale bomen. Er is duidelijk een scheiding tussen de kinderen met hun ouderwetse fietsen die al keuvelend zich wat trager bewegen dan de groep met al dan niet opgevoerde elektrische fietsen die rond de 25 km/uur schoolwaarts vliegen.

Ik geniet ook iedere dag weer van de vaste wandelaars die we nodig een keer op de foto moeten zetten want zij geven het dorp kleur. Het begint ’s morgens zonder honden met Frans, Geerus en Rien en al snel volgen Gerda, het koppel Connie/Ria, Johan en Khaled en ten slotte Nel met Adrie en dan zijn er natuurlijk de vaste mensen met hun honden die veel meer in zijn voor een praatje dan de echte wandelaars.

De kerstverlichtingen in huizen en tuinen schieten als paddenstoelen uit de grond en hullen ons dorp in een vredige kerstsfeer. Ook zie ik al diverse dorpsgenoten kerstkaarten rond brengen en wat is zo’n kaart toch veel mooier dan een onpersoonlijk mailtje dat je deelt met een heleboel andere mensen die je bovenaan de mail kunt lezen en waarbij je de neiging krijgt om via “allen beantwoorden” hen ook allemaal goede kerstdagen en een gezond 2022 te wensen. Natuurlijk is iedere groet meer dan niets en moet ik er niet over zeuren en gewoon met de huidige tijd meegaan en u hierbij ook via dit verhaaltje alle goeds wensen in het komende jaar.

In Stadsplein kunt u lezen dat begin december de haan van de familie Maas spoorloos verdwenen is. Als er kippen verdwijnen gebeurt dat meestal door roofvogels en vind je een berg veren maar de haan is te groot voor de buizerds en sperwers en er waren geen veren die op een doodstrijd wezen en dus bleef het een raadsel. Na de publicatie in Stadsplein belde een dorpsgenoot dat er een haan op de skatebaan aan de Zeedijk liep te kraaien en dat blijkt de vermiste haan te zijn. En nu maar een manier bedenken om dat beest te vangen en weer bij zijn kippetjes te brengen.