StadsWeb

Stad meer dan droag brôôd

Content

StadsWeb

Ben u ook zo blij met al die regen van de afgelopen weken? Bijna was het droogterecord van 1976, toen alle grasvelden dor en geel waren, verbroken maar gelukkig is nu alles nog groen en begint al het zaaigoed in de moestuinen te groeien.

Kerktoren

Op het strandje is het op droge dagen al weer lekker druk met badgasten, mensen met bootjes en ’s nachts vissers in tentjes op het gras en vooral buitenlandse campers op de parkeerplaats. Als je dan ziet hoeveel mensen daar genieten en hoe weinig troep ze er achter laten in vergelijking met tien jaar geleden dan mogen we best trots zijn op ons strandje.

En dan hadden we hier weer vier locaties van de Kunstkijk op het dorp rond Hemelvaartsdag. Marjan Smit (wat een prachtig uitzicht vanuit haar atelier!!) op de haven en Yvette Jansen en Frans Steginga op de Molendijk zijn de Stadse kunstenaars die hun werk laten zien en te koop aanbieden, maar in het Trefpunt en op Voorstraat 25 was ook werk van andere kunstenaars voor de vele bezoekers te zien. Jammer dat de boerderij van Elizabeth, de schuur van Conny en de loods van Alexander dit jaar niet van de partij waren want die trokken toch altijd veel bekijks. Op Hemelvaartsdag klonken er ‘s middags warme accordeonklanken over het dorp toen Jacqueline Edeling op verschillende plekken concertjes gaf. Ik moest meteen terugdenken aan die gedenkwaardige dag toen 2WGO hier op het dorp een bijeenkomst hield om een herinneringsplaquette op de Zeedijk te onthullen voor een omgekomen Ierse piloot. Jacqueline speelde toen met een gelegenheidsorkestje Ierse muziek, de Reizende dichters hadden Engelse gedichten gemaakt en Stadse dames zongen een Engels Psalm. Na de toespraken en de onthulling vlogen twee historische vliegtuigen over om een groet te brengen.

Bijna iedere dag geniet ik van de wisselende luchten boven ons dorp. De ene keer stralend blauw, dan weer somber donkergrijs, maar meestal mooie wolkenpartijen als schuivende panelen in spierwit tot 50 tinten grijs over het Haringvliet en Tiengemeten.