StadsWeb

Stad meer dan droag brôôd

Content

StadsWeb

Wat een mooi weer hebben we weer gehad en daardoor konden de tulpenbollen snel gerooid worden. Vroeger gaven deze bollen de scholieren een mooie gelegenheid om een centje bij te verdienen.

Kerktoren

Tegenwoordig zie je vooral gastarbeiders die het hier al jaren prima doen en die je vriendelijk groeten als je ze op straat tegenkomt.

We hadden een groot dorpsfeest op de voetbalwei dat werd georganiseerd door de opgeheven club van het Preathuus. Ik hoorde er veel positieve verhalen over.

Van de haan op de toren van Middelharnis hoorde ik van het opvoeren van Ein Deutches Requiem in de kerk aan zijn poten. Wat een mooie muziek en wat een prachtige uitvoering. Zouden we hier in de kerk onder mij niet ook wat meer concerten kunnen organiseren? Veel kerken kunnen behouden blijven door naast het middelpunt van het kerkelijk leven dat ook voor het culturele leven te zijn.

Ik hoorde dat er nog steeds geen plek gevonden is voor de oude Rumptstadploeg en dat daarom een herdenkingsteken van onze beroemde ploegenfabriek er waarschijnlijk niet gaat komen. Ook hoorde ik dat de laatste grote boeren houtenwagen van Cor van den Boogert (de Kret) in het dorp waarschijnlijk naar het stort gaat omdat niemand er belangstelling voor heeft. Jammer dat hiermee dingen uit onze geschiedenis voor het nageslacht verloren gaan terwijl juist de gezamenlijke historie mensen tot elkaar kan brengen.