Met de gemeenteraadsverkiezingen in het verschiet kom je ze weer overal tegen: meningen. Zonder een stapel meningen onder de arm kun je met goed fatsoen de straat niet meer op tegenwoordig.
Joost mag het weten
Mening

Met de gemeenteraadsverkiezingen in het verschiet kom je ze weer overal tegen: meningen. Zonder een stapel meningen onder de arm kun je met goed fatsoen de straat niet meer op tegenwoordig. Over alles moet je een mening klaar hebben, anders heb je niets te betekenen. Je bent wat je vindt. Politici zijn het ergst. Krampachtig verzinnen ze over alles dat ze zien een mening. Over poep op de stoep (zijn ze meestal tegen), over bereikbaarheid (zijn ze meestal voor), je kunt het zo gek niet verzinnen of politici denken dat ze zonder mening niet serieus genomen worden. Vervolgens is het zaak om ook ons dezelfde mening te laten hebben, zodat ze verkozen kunnen worden. Ze proberen ons voortdurend het gevoel te geven dat ook wij koste wat kost evenveel meningen moeten hebben als haren op ons hoofd. Zoals Nixon zei: ‘Everything is political.’

Zelf heb ik niet overal een mening over. En dat bevalt me prima. Als je ergens geen mening over hebt, kun je er nog eens een goed gesprek over voeren; in plaats van een botsing van standpunten zonder uitkomst. Zonder mening heb je minder zorgen, ben je minder snel bevooroordeeld en heb je minder snel een maagzweer. Dat laatste is volgens nieuwe inzichten niet helemaal waar, maar u begrijpt wat ik bedoel. Er is ook een verschil tussen een mening en een bedoeling. Niet iedere mening komt voor uit goede bedoelingen.

Ik benoem mezelf tot voorzitter van de PZM, de Partij Zonder Mening. Een partij die opkomt voor iedereen en voor alle argumenten openstaat. We zullen niet aan de verkiezingen meedoen, maar zoals u bij enquêtes, stemmingen en straatonderzoeken zult ontdekken, zijn we vaak toch goed voor zeker 10 procent van de ondervraagden. Blijf koel, stem op een partij met goede bedoelingen en laat het hebben van meningen over aan de verkozenen.

Joost
Stad aan 't Haringvliet

VOOR EN DOOR STADTENAEREN!

VRIJWILLIGERS GEZOCHT OP STAD!

🡢

Uitgelicht

Geslaagde scholieren

Al sinds 2007 gaat StadsWeb elk jaar langs bij de Stadtenaren die geslaagd zijn voor de middelbare school.

De geslaagde scholieren van dit jaar kunt u hier vinden.

STAD MEER DAN DROAG BRÔÔD