Wat een reacties zijn er gekomen op mijn vorige verhaal, waarin ik schreef over “Vaders graf.” Niet alleen van dorpsgenoten, die ook niet wisten door wie dit monumentje is neergezet, maar ook van tal van mensen uit het hele land nadat de Telegraaf met zijn 360.000 abonnees mijn oproep had overgenomen.

Ochtend met prachtige rode lucht

Men adviseerde mij de gemeente te benaderen omdat die een register van de graven heeft, maar op het bord op de begraafplaats heeft dit graf geen nummer en dat maakt het voor de gemeente moeilijk om een antwoord te geven. Veel mensen dachten dat het een monument is voor “de onbekende vader” zoals er ook graven voor “de onbekende soldaat” zijn. Veel mensen in de wereld hebben een onbekende vader en soms behoefte om deze onbekende man toch te eren en daarom zou een monument voor “de onbekende vader” best een functie hebben. Ik denk dat we hier op Stad geen behoefte hebben om al die duizenden zoekende kinderen te ontvangen en geestelijk te ondersteunen.

Wat boffen we toch met het weer en de verrassende ochtenden met de ene keer de beenloze paraderende paarden in de ochtendnevel langs de Piersweg en vanaf mijn positie het idee dat Tiengemeten en de Hoeksche Waard onder water staan, omdat alleen de dijken boven de mistdeken uitkomen. De andere ochtend prachtige rode luchten en vliegtuigstrepen voordat de zon op komt achter de rijen windmolens rond het Hellegatsplein.

Heeft u ook al gezien dat de Zeedijk richting Den Bommel nieuw asfalt heeft? Ik blijft dat steile stukje bij het gemaal erg gevaarlijk vinden en zou er liefst een vangrail langs het asfalt zetten om vallen van de dijk te voorkomen.

Ik verheug me op de intocht van Sinterklaas hier op het dorp waar het nog lekker gemoedelijk is en niet zo massaal en commercieel zoals afgelopen zaterdag in Hellevoetsluis. Hier mag iedereen de Sint nog de hand schudden en kennen de meeste Pieten de kinderen bij hun naam.

Stad aan 't Haringvliet

VOOR EN DOOR STADTENAEREN!

VRIJWILLIGERS GEZOCHT OP STAD!

🡢

Uitgelicht

Ko Nientje

Veel dorpsgenoten hebben al foto’s gemaakt van Ko Nientje. Kijk hier op een wereldkaart waar Ko Nientje allemaal al is geweest.

Dit keer ligt Ko Nientje met een lading schroot uit Beverwijk in Jorf Lasfar, Marokko. Helaas mag Ko Nientje de wal niet op.

Alle foto's kunt u terug kunnen vinden in het fotoboek.

STAD MEER DAN DROAG BRÔÔD