Op Tweede Paasdag was het een enorme drukte op zowel de Lieve Vrouwe Poldersedijk als op de Oostmoersedijk, want zowel melkveehouderij de Tilse Knip als manege Oostmoer deden mee met “Kijk bij de boer”.

Kerkhen

Wat een gezelligheid, enthousiasme en oprechte belangstelling van die honderden mensen van heinde en ver maar ook uit ons dorp.

Waren de bloeiende bollen van krokussen, hyacinten, narcissen en vroege tulpen afgelopen weken vooral in het dorp langs de kreek en op het kerkhof te bewonderen, nu kleuren alle tulpenvelden rond ons dorp steeds mooier en zie je vele mensen genieten en vooral foto’s maken. We hebben de Tulpentocht voor wandelaars langs ons dorp gehad en de Stadse motorrijders hebben langs de velden getoerd en nu leven we toe naar de meivakantie en koningsdag. Vroeger organiseerden we wel eens een dorpsontbijt op Koninginnedag waar veel straten aan meededen en ik hoorde dat zo’n ontbijt ook op andere plekken steeds vaker wordt georganiseerd.

Ik geniet vanaf mijn plekje enorm van al die mensen die actief in hun (moes)tuin bezig zijn met zaaien en planten en zo het dorp mooier maken. Vroeger organiseerde de woningbouw jaarlijks een tuinwedstrijd waarbij de winnaars een maand, week of dag gratis huur konden winnen maar niemand durfde meer in de jury omdat er altijd commentaar werd geleverd en men van vriendjespolitiek werd beticht. In die tijd van weinig auto’s in de straten was er nog plek voor wat groen en plantjes, maar nu moeten tuintjes vaak wijken om auto’s voor je huis te kunnen parkeren en ik moet eerlijk zeggen dat al die kleurige en glimmende auto’s met hun trotse eigenaars die staan te boenen me ook wel blij maken.

Op het strandje is, na al die ellende van vorige jaren van brandstichting in de tijdelijke WC, nu een hufterproef toilet geplaatst en laten we hopen dat deze wel het badseizoen zal kunnen uitdienen. Niets is vervelender dan te zwemmen tussen de drollen van andere strandgangers en daarna met je voeten in een slordig begraven hondendrol te trappen.
Gelukkig blijft ons strandje nog steeds in de top drie van strandjes met het minste zwerfafval omdat de gasten de vuilnisbakken weten te vinden of hun afval meenemen. Laten we dat proberen zo te houden.

Stad aan 't Haringvliet

VOOR EN DOOR STADTENAEREN!

VRIJWILLIGERS GEZOCHT OP STAD!

🡢

Uitgelicht

Ko Nientje

Veel dorpsgenoten hebben al foto’s gemaakt van Ko Nientje. Kijk hier op een wereldkaart waar Ko Nientje allemaal al is geweest.

Dit keer ligt Ko Nientje met een lading schroot uit Beverwijk in Jorf Lasfar, Marokko. Helaas mag Ko Nientje de wal niet op.

Alle foto's kunt u terug kunnen vinden in het fotoboek.

STAD MEER DAN DROAG BRÔÔD