De meivakanties zitten er weer op en het normale leventje hier op het dorp is weer hervat. Het was best stil in het dorp, want veel dorpsbewoners zijn op stap geweest.

Kerkhen

Het weer was niet ideaal hier in Nederland, maar steeds meer mensen trekken voor vakanties naar het zonnige zuiden met meer kans op mooi weer. De eindexamens zijn begonnen en ik verheug me nu al op het artikel in Stadsplein over de geslaagden met hun gekozen vervolgopleiding.

Op woensdag 17 mei 2023 vond in het Trefpunt om 18.00&nbps;uur de opening van de Kunstkijk plaats en vanaf donderdag t/m zondag 21 mei is op allerlei plekken op het eiland kunst te bewonderen en te koop. Op Stad kunt u terecht op Molendijk 30b en 31, op Voorstraat 25, Haven 2, jachthaven Atlantica, de boerderij van Elizabeth (portretten van Stadtenaren door Marga Jansen) en natuurlijk in het Trefpunt.

Op 15 mei 2023 was er in het Trefpunt weer een bijeenkomst van Stad Aardgasvrij. Nu de volksraadpleging volgende maand zal plaats vinden gaat het gelukkig steeds meer leven in het dorp en hoop ik van harte dat iedereen beseft wat een mooie kans we krijgen om voorop te lopen in de energietransitie en daarbij een prachtige financiële hulp van de overheid kunnen krijgen.

Stad aan 't Haringvliet

VOOR EN DOOR STADTENAEREN!

VRIJWILLIGERS GEZOCHT OP STAD!

🡢

Uitgelicht

Ko Nientje

Veel dorpsgenoten hebben al foto’s gemaakt van Ko Nientje. Kijk hier op een wereldkaart waar Ko Nientje allemaal al is geweest.

Dit keer ligt Ko Nientje met een lading schroot uit Beverwijk in Jorf Lasfar, Marokko. Helaas mag Ko Nientje de wal niet op.

Alle foto's kunt u terug kunnen vinden in het fotoboek.

STAD MEER DAN DROAG BRÔÔD