Zonder elektriciteit zijn we toch behoorlijk onthand, hoor. Je haalt met zo een stroomstoring dan wel de televisie, maar afzien was het wel. Het leek hier wel even Beiroet zonder de doden, Ethiopië zonder de honger of Siberië zonder de kou.
Joost mag het weten
Stroom

Zonder elektriciteit zijn we toch behoorlijk onthand, hoor. Je haalt met zo een stroomstoring dan wel de televisie, maar afzien was het wel. Het leek hier wel even Beiroet zonder de doden, Ethiopië zonder de honger of Siberië zonder de kou. Zelfs het warmen van een simpel babyhapje is onmogelijk als je kooktoestel op elektriciteit werkt en douchen moest koud. Ik denk in situaties als zulke altijd aan de mennonieten die sinds de 18e eeuw voornamelijk in Pennsylvania wonen. De mennonieten gebruiken geen stroom en leven in een fysieke wereld die sinds de 19e eeuw niet meer veranderd is. Die mensen hebben toch maar een saai bestaan, zo zonder internet, televisie, warm- en koud stromend water en voertuigen van meer dan één PK.

De enige bekende, nog levende mennoniet is Tourwinnaar Floyd Landis. Nu niet echt een wandelend reclamebord voor zijn afkomst, aangezien aangetoond werd dat hij gebruik gemaakt had van verboden middelen tijdens de Tour de France. En zo maak ik als een volleerd televisiejournalist een bijna professioneel mooie brug naar het volgende landelijke nieuwsfeit voor ons mooie eiland: Drugsgebruik.

Het gebruik van speed en cocaïne op Flakkee blijkt verbazend groot, zelfs groter dan dat in Rotterdam. Redenen hiervoor zijn voor overkanters smalend en gemakkelijk te bedenken, maar oplossingen zijn er voorlopig nog niet echt. In mijn ogen is er in elk geval grote behoefte aan voorlichting. Ik denk dat het experimenteergedrag voornamelijk tot verslavingsproblematiek leidt omdat er in de overgang van ‘proberen’ naar ‘afhankelijk zijn’ bijna niemand is die hulp zoekt. En dat terwijl het zo goed mogelijk is om van een drugsverslaving af te komen. Voorlichting moet wijzen op de risico’s van drugsgebruik, maar ook op de oplossingen die er zijn als gebruikers (altijd sneller dan ze dachten) verslaafden zijn geworden. Als je drugs gebruikt, wacht dan niet totdat je leven verzand is, maar zoek oplossingen. www.geheimvango.nl

Joost
Stad aan 't Haringvliet

VOOR EN DOOR STADTENAEREN!

VRIJWILLIGERS GEZOCHT OP STAD!

🡢

Uitgelicht

Geslaagde scholieren

Al sinds 2007 gaat StadsWeb elk jaar langs bij de Stadtenaren die geslaagd zijn voor de middelbare school.

De geslaagde scholieren van dit jaar kunt u hier vinden.

STAD MEER DAN DROAG BRÔÔD