Al precies een jaar lang schrijf ik deze column op deze webstek. Regelmatig wordt me gevraagd door mensen om over iets specifieks te schrijven.
Joost mag het weten
Shari’a

Al precies een jaar lang schrijf ik deze column op deze webstek. Regelmatig wordt me gevraagd door mensen om over iets specifieks te schrijven. Ik zeg dan dat ik erover zal nadenken, maar om de ene of de andere reden lukt het me nooit om iets zinnigs en lezenswaardigs te fabriceren over de geboden onderwerpen. Over het verschil tussen sjiieten en soennieten en hun interpretatie van de islamitische jurisprudentie, over de prepolitieke loyaliteiten van angelsaksische samenlevingen, over het broedgedrag van paradijsvogels, de economische modellen die het CBS produceert, ik krijg er geen letter over op papier.

Bovendien is dit StadsWeb en moeten mijn woorden betrekking hebben op dit dorp en hoewel betrekking een rekbaar begrip is, vind ik dat ik trouw moet zijn aan de opzet. En ook aan mijn journalistieke onafhankelijkheid. Ahum. Maar omdat dit toch een soort van jubileumcolumn is, ga ik eenmalig in op een vraag van een lezer slash redactielid. "Schrijf eens iets over de website, daar schrijf je nooit over."

Nu ben ik juist een weekje op vakantie geweest in het exotische, mondaine en nauwelijks ontgonnen Driebergen en heb ik me kunnen voorbereiden op een veelbetekende column over deze cyberplek. Wat ik ook had kunnen doen is met mijn zoon liedjes zingen, vrolijk voor de bolderkar uitmarcheren, zonovergoten fietstochten maken of eindelijk eens lekker veel lezen. Maar daar was geen tijd voor; deze column moest grandioos worden. Vakantie is in mijn beroep toch al een zinloos tijdverdrijf. Het werk stapelt zich alleen maar op en je rent jezelf een akelige ziekte zodra je weer aan de slag moet. Dus voor je rust moet je het niet doen. Soit, de website. En wat ik ervan vind dus. Ja. En dat ik daar dan iets over schrijf. Dus. Nou ja, ik vind het een leuke site. Zeker weten. Ik kan niet anders zeggen. Leuk.

Joost
Stad aan 't Haringvliet

VOOR EN DOOR STADTENAEREN!

VRIJWILLIGERS GEZOCHT OP STAD!

🡢

Uitgelicht

Geslaagde scholieren

Al sinds 2007 gaat StadsWeb elk jaar langs bij de Stadtenaren die geslaagd zijn voor de middelbare school.

De geslaagde scholieren van dit jaar kunt u hier vinden.

STAD MEER DAN DROAG BRÔÔD