In onze vakantie zijn mijn vrouw en ik eens een paar plekken gaan bezoeken waar we gewoond hebben voordat we ons hier op Stad vestigden. Wow, wat een feest der herkenning ...
Joost mag het weten
Herkenning

In onze vakantie zijn mijn vrouw en ik eens een paar plekken gaan bezoeken waar we gewoond hebben voordat we ons hier op Stad vestigden. Wow, wat een feest der herkenning, wat een warm gevoel, wat een gevoel van thuiskomen ... wat is het goed dat we daar niet meer wonen. Het doorlopen van een Belgische universiteit geneeskunde wens je zelfs je ergste vijanden niet toe en de opleiding tot huisarts liet weinig tijd over voor ... leven. Ik ben bovengemiddeld vatbaar voor nostalgische opwellingen en kon een krop in de keel niet onderdrukken bij het zien van ons huis bij het bos, ons huis in de winkelstraat, het parkje waar ik mijn vrouw ooit zoende zonder haar al zo goed te kennen als nu.

En dan was het dus ook nog eens België waar we studeerden. Een land van ingetogenheid, gezelligheid en waarden. Het land waar 'Doe maar gewoon, dan doe je al gek genoeg,' ook echt geldt en de inwoners niet alleen maar claimen dat het geldt; waar je je vrij en tegelijkertijd geborgen voelt. Een land waar het leven lekker is.

België is een prettig land, maar het ontbreekt er in mijn ogen heel erg aan één ding. Samenhang. In een Belgisch dorp kennen de mensen hun buren meestal alleen van gezicht en is het sociale leven simpeler en behoudender: je geeft om je familie en je vrienden en de rest van het dorp tolereer je. Ik overdrijf een beetje, maar ik heb wel een beetje gelijk. In Stad is dat anders. Het dorp zelf heeft waarde voor haar inwoners. Het betekent iets als je Stadtenaer bent. En als er een avond georganiseerd wordt om over Stad na te denken en te praten dan komt zeker de helft van de mensen langs. Toch? Of waren het er nu maar ongeveer honderdvijftig?

Joost
Stad aan 't Haringvliet

VOOR EN DOOR STADTENAEREN!

VRIJWILLIGERS GEZOCHT OP STAD!

🡢

Uitgelicht

Geslaagde scholieren

Al sinds 2007 gaat StadsWeb elk jaar langs bij de Stadtenaren die geslaagd zijn voor de middelbare school.

De geslaagde scholieren van dit jaar kunt u hier vinden.

STAD MEER DAN DROAG BRÔÔD