StadsWeb

Stad meer dan droag brôôd

Content

StadsWeb
We hebben ooievaars op Stad. Ik heb ze niet gezien, maar uit betrouwbare bron heb ik gehoord dat ze een nest aan het bouwen zijn. Bovendien is het in de bevolkingsgroei van de laatste maanden ook duidelijk te merken.
Joost mag het weten
Gat

We hebben ooievaars op Stad. Ik heb ze niet gezien, maar uit betrouwbare bron heb ik gehoord dat ze een nest aan het bouwen zijn. Bovendien is het in de bevolkingsgroei van de laatste maanden ook duidelijk te merken. Het lijkt erop dat de Stadtenaeren, geschrokken van de bleke toekomstperspectieven die naar aanleiding van Stad op Stelten zijn berekend, aan het vermenigvuldigen zijn geslagen. Er zijn inderdaad meerdere manieren denkbaar om de status van kleine kern te ontgroeien. En vergeleken met bomaanslagen op De Diek, het doorsteken van een paar dijken en het bewapenen van onze schoolgaande jeugd lijkt voortplanting de meest sympathieke tactiek.

De kleinheid van het dorp leeft de laatste tijd. Terecht. De ondernemers maken zich zorgen over de grootte van hun afzetgebied, de ouderen maken zich zorgen over de voorzieningen, de jeugd maakt zich zorgen over de mogelijkheden en de gemeente maakt zich zorgen over Middelharnis. Tsja. Maar ik had me in mijn vorige column voorgenomen om me niet met de gemeentelijke politiek te bemoeien...

Onlangs werd ik per iemeel verzocht te stemmen op Stad aan 't Haringvliet in een competitie om de titel 'Het leukste gat van Nederland'. Van dergelijke dingen raak ik altijd een beetje in de war. Algebra is niet mijn sterkste vak, maar ... Hoe groter een gat is, hoe meer inwoners het heeft, hoe meer mensen erop zullen stemmen. Als je zoveel stemmen krijgt dat je die competitie wint, ben je volgens mij helemaal geen gat. Of ik moet me helemaal vergissen en de competitie moet over achterwerken gaan, in welk geval het me zou verbazen dat ik niet gevraagd ben om deel te nemen. In ieder geval blijken ze het bij SBS6 erg serieus te nemen, zo lees ik tijdens het opstellen van dit columnpje, want ze komen de wedstrijd hier vanuit Stad verslaan. Toch maar de Stadse vlag van zolder halen.

Joost