Enkele columns geleden heb ik opgeroepen om de wapens op te nemen in de groeiende spanning tussen ons mooie dorp en de Bommelaars. Ik kan u mededelen dat de vorming van een dorpsmilitie behoorlijk voorvarend verloopt.
Joost mag het weten
Leider

Enkele columns geleden heb ik opgeroepen om de wapens op te nemen in de groeiende spanning tussen ons mooie dorp en de Bommelaars. Ik kan u mededelen dat de vorming van een dorpsmilitie behoorlijk voorvarend verloopt. Trainingskampen op geheime locaties worden druk bezocht en geavanceerd wapentuig wordt, gefinancierd met giften van gefortuneerde idealisten, binnengesmokkeld met scheepsladingen tegelijk. De strijd om de eer van het dorp zal weldra losbarsten en, hoewel we geen exact tijdstip kunnen noemen, in verband met het tactische voordeel van een verrassingsactie, adviseren we u om zo snel mogelijk de verdediging van uw huis ter hand te nemen.

Natuurlijk is de vraag gerezen wie de leiding moet nemen over de op handen zijnde operatie. Een sterke man is nodig om ons door de nakende moeilijke periode in onze geschiedenis te sturen. Een grote roerganger moet zich opwerpen en wel snel. Iemand met leiderschapskwaliteiten, met tactisch inzicht, met een rücksichtslos oog voor doortastende besluiten, maar vooral iemand om tegenop te kijken, blindelings te volgen, ja te aanbidden. Iemand wiens portret trots de gevels van onze monumenten zou moeten sieren. Ik draai er niet langer omheen: ik voel me door u geroepen. Ik zie de taak die voor me ligt en ik ben niet bang hem aan te grijpen. Ik ben er klaar voor.

En ik voel me sterk en zeker, omdat ik weet dat ik op u kan vertrouwen om voor me door het vuur te gaan. U doet wat ik u vraag, u wilt vechten voor het dorp, om de verdrukking door de Bommelaars van ons af te werpen. U kijkt smachtend uit naar de bevelen die zullen volgen. U denkt niet meer als u me hoort spreken, u handelt nog slechts. Uw offers zullen met dank ontvangen worden. Trekt ten strijde naar het oosten. Wacht op mijn teken!

Joost
Stad aan 't Haringvliet

VOOR EN DOOR STADTENAEREN!

VRIJWILLIGERS GEZOCHT OP STAD!

🡢

Uitgelicht

Geslaagde scholieren

Al sinds 2007 gaat StadsWeb elk jaar langs bij de Stadtenaren die geslaagd zijn voor de middelbare school.

De geslaagde scholieren van dit jaar kunt u hier vinden.

STAD MEER DAN DROAG BRÔÔD